Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Marka değeri 10 para etmez, ligimiz..

"Ünal Aysal yıllık 4 milyon dolara Galatasaray'ın formasını satarken 'Bu anlaşma ligimizin marka değerini gösteriyor' demiş.. Doğrudur. Nasıl on para etmez olduğunu gösteriyor" diyor, Safter Yılmaz kardeşim, Los Angeles'tan yolladığı notta.. "Aziz Yıldırım durumun farkında olduğu için 'Ben reklam almıyorum' diye çıktı, kulübünü dilenci durumuna düşürmedi, hiç değilse.." diye ekleyip. Okuyun Safter'in notunu ve görün dünyada piyasayı..

***

Gerçekler acıdır ancak bu konuda bir kaç örnek vermek istiyorum.. Manchester United forma reklamı için Chevrolet ile yaptığı 7 yıllık anlaşma karşılığında 560 milyon dolar alacak. Bu yılda 80 milyon dolar demek. Kırmızı Şeytanların, Amerika turnesindeki maçında 86 bin seyirci vardı.. Chevrolet parayı bunun için veriyor..
Kırmızı Şeytanların dünyada 660 milyon taraftarı olduğu ve TV seyircisinin de 3 milyardan fazla olduğu kabul ediliyor..
Manchester United'ın Adidas ile de 10 yıllık 1.3 milyar dolarlık bir de forma anlaşması var.. 2015-16 sezonunda başlayacak bu anlaşma ile de kulübe yılda 130 milyon dolar gelecek.. Anlayacağın Manchester United'e formalarından yılda 200 milyon doların üzerinde bir gelir akacak.. Barcelona Qatar hava yollarından yılda 45 milyon dolar, Nike'dan da 44 milyon dolar alıyor..
Real Madrid'in Emirates ile anlaşması yılda 39 milyon dolar buna ek, Adidas ile olan 41 milyon dolarlık bir diğer geliri de var..
Bayern Munich, Deutsche Telekom'dan yılda 42 milyon dolar, Adidas'dan da 36 milyon dolar alıyor..
Beşiktaş'ın ön elemede oynadığı ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi grubundaki rakibi Arsenal, Emirates'den yılda 51 milyon dolar Puma'dan da 51 milyon dolar alıyor. Bizim büyük kabul ettiğimiz aslında dünya futbolunda cüce olan kulüplerimiz işte böyle bir rekabet karşısındalar..
Türkiye Süper liginin hiçbir marka değeri olmadığı için getirdiği gelir de az..
İspanya'nın La Liga'sında Barcelona ve Real Madrid TV geliri olarak yılda 190'ar milyon dolar kazanıyorlar.. Bu La Liga'daki 20 takımın TV gelirinin yüzde 49' u demek oluyor.. Yani yarısı, iki kulübe gidiyor.
Arda'nın takımı Athletico Madrid'in yıllık TV geliri, büyük rakiplerinin ancak üçte biri iken La Liga'da oynayan diğer takımlar sadece 19'ar milyon dolar ile yetiniyorlar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA