Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gözüme çarpanlar.. Yakalayabildiklerim..

Contemporary İstanbul (Cİ) Fuarı, ya da Modern Sanat Deposunda geçirdiğim 3.5 saat boyunca yakalayabildiklerim, görebildiklerimden söz etmek isterim..
En başta, ulusal gururumuz Ahmet Güneştekin tabii.. Ünlü Marlborough, Monaco'dan sonra İstanbul sergisini de sadece ona ayırdı. Ahmet'in resimlerini daha önce evinde gördüğüm için biliyordum.
Ama Marlborough duvarlarında görmek ayrı gurur verdi. Güneştekin'i ayrı yazacağım zaten.. Tom Otterness'in adını duyduğunuz, resmini muhtemelen gördüğünüz o ünlü Öpücük heykeli de orda..
Alan'da Halil Vurucuoğlu'nun bir yerde üç boyutlu, elle kesme ve yapıştırma çalışmaları çok ilginç..
Botero'nun "Yataktaki Sevgililer"ini herhalde görmelisiniz. Çıplak gözle Botero görmek kolay değil. Anima Galeri'de.
Mertim Gökalp'in Osman Hamdi göndermesi, Kaplumbağa Terbiyecisi'ne bayıldım. Mertim, Sydney'e taşınmış ve yerleşmiş, genç, sempatik bir sanatçı.
İçinde fevkalade bir mizah da taşıyan eseri, Cumhuriyet, bu fuar için hazırladığı eke kapak yapmıştı zaten. Ben de olsam, onu seçerdim. Galeri Art2Muse'de..
Galeri Baraz'da özlediğim sanatçı Haluk Özden vardı, ama iki orta boy resim kesmedi beni.
Maria Kılıçlıoğlu'nun, çocukken çok kullandığım kömür ateşli ütülerle yaptığı çalışma hoştu.
Galeri Selvin'de üç enfes Zerrin Tekindor vardı.. Resim yapmaya nasıl vakit buluyor, şaşıyorum. Tabii, Gürbüz Doğan Ekşioğlu hoca ve ilk eserlerinden birini gururla evimin salonuna koyduğum genç heykeltraş Serdar Kaynak!..
Merkür'de, Sabire Susuz'un Olmayan Kadın'ı ve Seçkin Pirim'in heykelleri..
Piramid Sanat, mutlak vakit ayırmanız gereken galerilerden. Geniş ve görecek çok şey var.. Sevgili Bedri başta.. Vakit ayırıp Koray Erkaya'nın Soma anısına hazırladığı videoyu da izleyin derim.
Siyah Beyaz'da Ardan Özmenoğlu çalışmaları gene tipik, gene hoş!..
Akbank Art Center'de Nuri Bilge Ceylan'ın tablo kadar güzel Anadolu fotoğraflarını kaçırmanıza imkân yok zaten..
..ve de tabii, Doğançay Müzesi'ni..
Ben Hüsamettin Hocamı (Koçan) gördüm, koridorda ama, Baksı Müzesi'ni kaçırdım. Meğer orada, 2014 Avrupa Müzecilik Ödülünü kazanması sebebiyle, 2015 nisanına kadar müzesinde sergileme hakkını kazandığı Miro'nun o ünlü Güzel Memeli Venüs heykelciği de varmış. ..ve de en güzel sürpriz.. Yıllar yıllar önce Cüneyt Ağabey'in (Koryürek) Delta Ajansında birlikte çalıştığımız, o zamanın harika fotoğrafçısı Paul McMillen karşıma çıkmaz mı?. Sarmaş dolaş olduktan sonra beni Cİ Editions bölümüne götürmez mi?.
Burası işte tam da sanatı, halka indirme yeri.. Seçilmiş sanatçıların eserlerinin, sınırlı sayıda, tıpkı basımları yapılıyor.. 3 tane basılan var, En fazla 100 tane.. Fiyatlar da bu sayıya göre değişiyor tabii. 400 liradan 3 bin liraya kadar bir sanat eserine sahip olabilir, koleksiyona başlayabilirsiniz..
Şimdi İstanbul'da iseniz, okumayı kesin ve Lütfi Kırdar Kültür Merkezi'ne doğru yola çıkın, ailenizle.. Çoluk çocuk..
Büyükler 20, öğrenciler 12 lira..
Bakalım siz neler keşfedeceksiniz, bu sanat yığınından..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA