Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Volkan'a artık güvenebilecek misiniz, Fatih Hocam?.

Ben bu ülkeyi biliyorum. Hele, Galatasaray ve Beşiktaş ile bu şampiyonluk mücadelesi içinde ne yapıp yapıp Volkan'ı kurtaracaklardır.
Görüntüler, yayıncı kuruluşla başladı. Hem maçı nakledenler, hem de öncesinde ve sonrasında yorum yapanlar, Volkan'ı nerdeyse kahraman ilan ettiler.
Sabah öbür gazeteleri görmedim.
Ama bizim gazetede Rıdvan Dilmen'in yazısını okuyun lütfen..
Türkiye Futbol Federasyonu'nun apar topar futbolcuların konuşmalarını yasaklaması, onların niyetini ortaya koydu.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanına, kimliği, kişiliği önemli değil, makama "Sen önce ayyıldızın şerefini koru" diye bas bas bağıran kulüp başkanına yanıt bile veremeyen bu federasyon, maça yarım saat kala "Ayyıldız"ı terk eden futbolcunun yarattığı rezaleti örtbas etme çabalarına en baştan girişti bile.
Şimdi burada, işin suç ve ceza yanını bir kenara bırakıp Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e bir soru soracağım..
Yanıtını bana değil, kendi kendisine verir belki.. "Bundan böyle Volkan'a güvenebilecek misin, hocam?."
2016 finalleri yolunda "Tamam mı, devam mı" kararı verdirecek kadar kritik bir maçın başlamasına yarım saat kala, ısınmak için çıktığı sahayı terk ederek, çıkıp giden Volkan'a, bundan sonra güvenebilecek misin?.
20 sene futbol oynadın hocam.. Böyle bir şey yaşadın mı?. En kritik maçın başlama düdüğünü beklerken, takımın kaptanlarından ve en önemli oyuncularından kalecin çekip gitse, futbolcu olarak moralin nereye inerdi, iyi düşün hocam?.
Az sonra "Tamam mı, devam mı" maçına çıkacak futbolcuların morallerini düşün hocam?. Hayatının ilk milli maçına çıkacak bir kaleci ile, en kritik maçı oynayacağını sahada ısınırken öğrenmek ne demektir, iyi düşün hocam?.
"Milli duygular" taşıyan birisi bunu yapar mı?.
"Takım ruhuna sahip birisi bunu yapar mı?."
"Arkadaşlarını seven, sayan, biri bunu yapar mı?."
Türkiye'deki tribünlerin halini bilmeyen mi var?. Dünya tribünlerinde neler oluyor.
Futbolcu tribünle muhatap olur mu?.
Tribünde laf atana gitmek, cevap vermek tüm dünyada suç değil mi?.
Tribünden atlayıp kendisine tekme sille saldıran seyirciye tekme attığı için, kırmızı kart gören futbolcuyu daha geçen hafta ekranlarda izlemedik, gazetelerde okumadık mı?.
Futbolcu, hele Volkan gibi Fenerbahçe'de kaptanlık düzeyine ulaşmış bir futbolcu, tribünlere kulaklarını kapatması gerektiğini bilmez mi?.
Tribünde, görüntülere dikkatli bak hocam.. Uzak durması gereken tribünün üzerine giderek, lafla ve işaretlerle adeta tahrik eden Volkan'ı alkışlayanlar da var.
Hatta onlar daha çok, görüntüde..
Gelirsin santraya.. Saha amirine durumu anlatırsın. Önlemler alınır. Volkan bunu bilmez mi?.
O zaman hocam "Volkan, önceden kararlı olduğu hareketi yaptı. Kendisini üç maç çağırmayan Fatih Terim'i cezalandırdı" diyenler haklı olabilir mi, acaba?.
Fatih Hocam, Volkan senin itibarını da yıktı, hocam..
Kendi seçtiğin futbolcular üzerinde dahi otoriten kalmadığını gösterdi.
Yardımcın Hamza Hamzaoğlu'nu gönderdin. Dinlemedi. Sen gittin ayağına.
Konuştun, seni de dinlemedi. Çekti gitti.
Ne zaman Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı birileri dürttü. "Bu suçun cezası ağır olur" dedi. Aziz İmparator (Gerçek imparator o hocam. Ortaya çıktı.
Sen değilsin.) telefon etti, apar topar geri döndü ve zevahiri kurtarma mizanseni hazırlandı.
Sen de otoritenin sıfır olduğunu kanıtlayan bu mizansenin parçası, figüranı oldun, hocam..
Benim bildiğim, benim tanıdığım, benim inandığım Fatih Hocam böyle bir oyunu kabullenir miydi?.
Benim Fatih Hocam maçı bitirir ve sonra ekrana çıkıp "Ben bu işi yapamadım. Emaneti sahibine iade ediyorum" der ve istifa ederdi.
Volkan olayını başından önleyememen, sonunda takındığın "Bu işin üzerine fazla gitmeyelim, olur böyle şeyler, bunlar genç adamlar tavrı" sana hiç mi hiç yakışmadı hocam..
Bir futbolcusunun milli takımı ve arkadaşlarını en kritik anda terk etmesini önleyemeyen Fatih Terim'e, bu ulus artık güvenir mi, bilemiyorum hocam..
Ama sorum sana..
"Volkan'a bundan sonra 'Sen' güvenebilecek misin, hocam?."
Bunu yapan adam, yarın en kritik maçın devre arasında 'Ben ikinci yarıya çıkmıyorum' derse ne yapacaksın?.
Ya da maçın içinde, bir tribün protestosu yükseldiğinde, eldivenleri atıp giderse.."
Volkan çok şey kaybetti hocam..
Ama daha fazlasını sana kaybettirdi, ne yazık ki!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA