Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ya bu kafayı, ya Galatasaray'ı bırak!..

Galatasaray, küme düşme adayı Eskişehirspor önünde utanç verici bir futbol oynadı. Kazanması, genelde tüm yorum haklarını Galatasaray lehine kullanan hakemin ve akıllara seza şansının eseriydi.
Bunca yıldır bu takımı yakından izlerim. Yerin dibine soktuğum Prandelli döneminde bile bu kadar rezil futbol oynadıklarını hatırlamıyorum.
Hamza Hocam, pazar günü sana adeta bir açık mektup yazmış, "Onun bunun oyuncağı, emir kulu olma. Galatasaray kaybederse, hesap onlardan değil, senden sorulacak" demiştim.
Eskişehir önünde, gene senin fikrin olmayacak kadar garip bir 18 ve Galatasaray'ı minnacık yapan bir 11'le sahaya çıktın.
Oynatma hakkına sahip beş yabancısının beşi de sahada olan bir takımın altı yedeğinden üçü yabancı olur mu?. Olabilir mi?. O zaman oyuna nasıl müdahale edebilir?.
Bu nasıl mantıktır?.
Bu yüzden maç çok kritik giderken, sokacak oyuncu bulamadın..
Sana "Bu takımın en dökülen yabancısı Chedjou.. Onu oynatmak yüzünden, hücum gücün olmaya aday Bruma'yı harcama" demiştim. Gene Chedjou'yu tercih ettin.. Korkaklığından mı?. Oysa asıl Chedjou'dan kork. Goldeki hatalarına bak. Önce markaj ve kademe hatalarına, sonra topun bacaklarının arasından geçmesine..
Kaç gollük pozisyonda eskortluk yaptı, maçın bandını beraber izleyelim de sana göstereyim mi?. Bir de kendi kalesine atıyordu ki, Allah kurtardı..
Emre Çolak bu takımın futbol katili..
Topu yavaşlatan, ezen, kaptırıp çok tehlikeli kontrataklara sebep olan, paslarının yarısından çoğunu rakibe atan bu adam yedek bile olmaz.. Fenerli medya, onu niye göklere çıkarıyor sanıyorsun?.
Yetmezmiş gibi bir de Yekta..
Yektalar, Emreler, kümede kalmaya çalışan küçük takımların adamları..
Galatasaray'la yenilebilirsin Hocam..
Ama onu "Küçük Takım" yapmaya hakkın yok..
Ara transferde ağzını açmadın, korkundan. "Şu lazım" demedin. O zaman elindekilerle, yaratıcı bir takım yapman gerekirken, bu "Küçük" takımı sahaya çıkardın.
Sonra da, hücum gücüne katkıda bulunmak için Bruma'yı oynatmaya karar verince şaşkına döndün..
Kimi çıkaracaktın?.
Chedjou gibi bir ayıp orda dururken, Telles'i kurban seçtin. Olcan'ı beke çektin mecburen. "Zorunlu" tercihin, en doğru kararın oldu.
Son dakikalarda, maçı çok iyi götüren Tarık'ı alıp, ağırlığı yüzünden Bursa maçında Volkan'a golü hediye eden Koray'ı beke sokman, inanılır gibi değildi.
İntihar hamlesi yaptın ama, Eskişehir'de hal yoktu, Allah'tan..
Hamza Hocam, "Kornerlerde arka direğe adam koyman için daha kaç gol yemen lazım" dedim, kaç defa.. Mori'nin daha maçın başındaki muhteşem şutu yarım metre aşağından gitse, bir korner ve boş arka direk golü daha yiyecektin bu hafta..
Hocam, bu işler inatla olmaz..
Gördüklerini değerlendirmek, hatalardan ders çıkarmakla olur.
Emre Günal'ın muhteşem şutu direkten dönmese, dönen topu Serdar adam gibi kullansa bugün nerdeydin, iyi düşün Hamza Hocam..
İyi düşün de, kulağına fısıldananları değil, aklının emrettiğini yap!. Eskişehir maçı sana bir şans daha verdi. Onu kullan, artık!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA