Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşasın alaturka!..

Nihayet azıcık da olsa, keyifle alaturka dinledim geçen hafta.. Önce Günay'a gittim. Selami Şahin için.. Daha önce Aşkın Nur Yengi vardı. Nasıl harika bir program yaptı. Aşkın, birinci sınıf eğlendirici olmuş, kulübün halini görmeliydiniz..
Herkes coşmuş, herkes ayakta..
Günay da eski Günay ha.. Bizi karşılayan Günay emaneti şef, Halil başta.. Sahnenin tam karşısındaki sütunun önünde, klasik yerinde Semra Hanım (Özal) olarak. Hemen her masada bir doğum günü kutlaması.. Günay'ın mezeleri, Günay'ın yemekleri, Günay'ın lezzetlerini aynen korumuş, Bayram ve Vahit patronlar.
Yemek, meyve ve tatlılar bittikten sonra, içkiler için masaya konulan, kuru yemişler ve kürdana takılı, Çengelköy salatalıklara varıncaya dek Günay, aynen. Sevgili Günay, dükkanın adını gururla devam ettiriyor.. Sonra Selami Şahin benim en sevdiğim şarkıları söyledi.. Zaten sevmediğim şarkısı yok.. "Özledim" başta tabii.. Ertesi akşam TİM'de Sibel Can vardı.
Türker Ağabey (İnanoğlu) "Gel" dedi. "Ben Sibel'e ve Ebru'ya adım atmam. Çünkü alaturka söylemiyorlar artık. Ağdalı arabesk, çastıra çastıra söylüyorlar" dedim.. "Sibel alaturka da söyleyecek merak etme" dedi, Türker Ağabey. Onu kıramam.. Kalktım gittim. İlk yarı alaturka söyledi ve salonu ayağa kaldırdı Sibel.. İkinci yarı bir arabeske döndü ki, salon söndü, ben işkence çektim.. Şimdi kendimi 5 Mart Perşembe gecesine hazırlıyorum. Türk Müziğinin yaşayan en büyük kadın sesi Melihat Gülses var. TİM'deki son konseri nasıl muhteşemdi, hala aklımdadır. Bu defa bir de konuğu var. Arap dünyasının yeni Ümmü Gülsüm'ü Ghada Shbeir.. Lübnan doğumlu Ghada Shbeir, arabesk değil, gerçek Arap Endülüs Müziği söylüyor.
BBC'nin Düzenlediği Dünya Müziği Ödüllerinde, 2007 yılında birinci olmuş.
Perşembe TİM'de yerinizi ayırtmakta acele edin, bence..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA