Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ceplere tecavüz!..

Cep telefonlarıma, Turkcell'in aracılığı ile tecavüz edenlere karşı, inatçı ama sonuçsuz savaşımı izleyen Safter Yılmaz, konuya Los Angeles'tan girdi.. Bakın ne diyor..

***

Sen Cumhuriyet savcılarının dikkatini çekerek aylardır iğrenç mesajlardan kurtulmaya çalışıyorsun.. Ancak anladığım kadar bir kurtarıcı ortada yok..
İşte sana "Amerika'da bu konuda nasıl cezayı kesiyorlar" notu..
Amerikan Adalet Bakanlığı "Do Not Call/ Telefon etmeyin" yasasına uymadan milyonlarca "robo-calls" yaparak turistik gezilerini pazarlamak isteyen Florida eyaletindeki Caribbean Cruise Line şirketi ile ona bağlı yedi şubesini 7 milyon 730 bin dolar para cezasına çarptırdı.
On eyalet savcısının şikayeti ile açılan davada gezilerini pazarlamak isteyen Caribbean'in "Do Not Call" yasalarına uymayarak milyonlarca telefona otomatik sesli mesaj gönderdiği belirtildi.
"Do Not Call" yasası Amerika'da telefon pazarlama şirketleri tarafından rahatsız edilmek istenmeyen kişilerin verdikleri numaraların aranmamasını emrediyor. Pazarlama şirketleri her üç ayda bir bu kişilerin yer aldığı yeni bir listeyi FTC'den (Federal Trade Commission /Federasl Ticaret Komisyonu) alarak kendilerindeki ile karşılaştırıp istemeyen numaraları silmek zorundalar.
Buna uymayanlar işte böyle ceza alıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA