Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Adam gibi komedi..

"Yani bizde de salon komedisi yapılabilirmiş.. Dahası, böyle adam gibi komediler seyirci de bulurmuş" dedim, günün en tenha seansı olarak bilinen 19.00'a nerdeyse tüm koltukları dolu sinemada izlediğim filmden çıkarken..
Tek kelime küfür yok.. İnsanları ucuz güldürmek için, iç donu ile gezmek, çıkardığı gazla ateş üflemek, patır patır dışkılamak gibi iğrençlikler de yok..
Ne var?.
Sadece ülkemizin değil, dünyanın hemen her ülkesinin, mesela Amerika'nın günlük konuları arasına girmiş, uğruna kitaplar yazılmış, yaygın bir mesele üzerine, aklı başında, hicivsel, ironik yazılmış ve fevkalade başarılı çekilmiş, tertemiz bir komedi filmi var!..
Kocan Kadar Konuş!..
Şebnem Burcuoğlu
, koca bulma taktikleri üzerine şirin bir roman yazmış.. Onun filmi.. İzlerken, yaşadıklarımı da hatırlayıp, çok güldüm.. Adamı elde etmenin en önemli taktiklerinden biri, hobilerini öğrenip, ayni şeyi sevdiğini göstermek.. Adam futbolu seviyor.. Seviyor da hangi takımı tutuyor?. Riske girmemek için bütün takımların pasoligini alıyor kız, filmde mesela.. Gel de gülme..
Sevgili bacım gözümün önüne geldi. Galatasaray Başkanı Saim Gogen'in oğlu damat.. Daha nişanlılar.. Bir gün baktım, bir kış günü, 19 Mayıs Stadı dış sahalarında bir yerel maç oynanıyor. Mahalli lig yani. Tribün, mribün yok. Ayakta.. Serpil tir tir titreyerek maç seyrediyor iyi mi?. Hayatında futbolun F'sini bilmez, Fener- Galatasaray maçı bile izlemez..
Akşam evde dalga geçtim. Ne dese beğenirsiniz..
"Jo Jo Gabor taktikleri bunlar Hıncal Ağbi.."
Zsa Zsa Gabor diye bir Amerikalı ünlü oyuncu vardı o zamanlar. 8- 9 kere falan evlenmiş. Bizim Murat Belge'nin de üvey anası.. Burhan Belge'yle de evlenmiş arada.. O kitap yazmış, dünyanın tüm evde kalmış kızları için.. Taktik veriyor.. Dil Tarih'te tüm kızlar ezber bilirmiş meğer o kitabı..
30 yaşında evde kalmış (!) Ezgi Mola'nın etrafında tüm aile.. Başta anneanne Nevra Serezli.. Ortada teyze Ebru Cündübeyoğlu.. Sonda, küçük kızkardeşler, herkes taktik veriyor, Ezgi'ye.. Herkes Jo Jo!..
Ben filme açık söyleyeyim Nevra için gittim. Gerek oyuncu, gerek insan, gerek dost, ne derseniz deyin en sevdiğim 10 insan arasındadır. Canlarımdı benim Serezli çifti.. Metin'i kaybettiğimizden bu yana, görmemişim Nevra'yı.. Özlemişim. Koştum.. Harikaydı tabii..
Ama Ezgi, muhteşemdi.. Yani, bu kadar mı tatlı oynanır o rol.. Murat Yıldırım da çok iyiydi.. Kıvanç Baruönü yönetmiş. Bu adı ilk defa duydum, ama iyi yönetmiş.. Ritm, tempo, oyuncu yönetimi dört dörtlük..
Müziklerine de bayıldım ben.. Harika şarkılar vardı..
"Gidin" demeye gerek duymuyorum.. Zaten gidiyorsunuz, gördüğüm kadarıyla..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA