Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu nasıl bir mermer fuarıdır!..

Ne yazık bitti, görmediyseniz şansınız yok.. Türkiye'nin nerelere geldiğinin bir göstergesiydi, Ağbim, Ünal ve Muzo üçlüsünün beni getirdiği Üçüncü İzmir Enternasyonal Mermer Fuarı.. 25 Mart'ta açıldı, 29 Mart'ta kapandı..
Türkiye'nin bugüne dek açılmış en büyük fuarı. Dünya Mermer Fuarları arasında ise, ilk üçte..
Yerli yabancı 1598 katılımcı, tam 1298 stantı kurmak için günde ortalama 90 TIR, her birinin ağırlığı 30 tona varan taş blokları sergilenmek üzere alana getirmiş. Sergilenecek doğal taşların toplam ağırlığı 15 bin ton. Fuarın İzmir ekonomisine katkısı ise 150 milyon dolar..
Yani daha açılış fuarı ile Fuar İzmir maliyetinin dörtte biri İzmir ekonomisine girdi bile..
Nasıl mı?.
Muzo, otelci.. İzmir'in en büyük otellerinden Kaya Termal'in başında..
"İzmir otellerinde boş yer yok. Odalar aylar evvel kapatıldı" dedi.
Konaklamaya, ulaşım, yemeiçme, yayıncılık, otomasyon, inşaat, bilgi-işlem, güvenlik, temizlik, otopark, lojistik, kargo hizmetlerini ekleyin. Yaratılan istihdamı hesaplayın artık..
Bir sürpriz de içerde.. İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ordaymış. Mermer Fuarı'nı birlikte gezdik.. Daha doğrusu sadece B salonunu hızla dolaşabildik. Yani mermer sektörü buysa, inşaat sektörünün tümünü tahmin edin. Türkiye nerelerde görün..
Fuara bir de dev kongre salonu eklenecek ki, o da İzmir'de tüm otellerin dolması demek..
Benim Sevgili İzmir'imin iki büyük kaynağı vardı.. Limanı ve sanayisi..
Ülkenin en büyük ithalat, ihracat limanıydı nerdeyse.. Gemiler körfezde açıkta beklerdi, doldurmak ve boşaltmak için. Şimdi liman yok.. Fabrikalar da yok.. Onların yerinde şimdi rezidanslar, AVM'ler var..
"İzmir'in geleceği üniversite kenti olmasında" diyordum. Üniversiteleri teşvik ediyordum..
Şimdi, fuarlar ve kongreler İzmir'e milyarlar akıtacak. İzmir geleceği en parlak kentlerimizden..
Fuardan çıkmak gelmedi içimden ama, program yoğun..
Ağbim "İstikamet Ali Usta" dedi..
Ali Usta Oltu Kebabı yapan, küçük şirin bir dükkan.. Öyle menü falan yok. İskenderci gibi, tek tip. Sadece Çağ Kebabı yapıyor.. Mehmet Ağar Vali iken Erzurum'a gitmiştik Galatasaray'la, orda yemiştik. Kaç yıl geçti, ama tadı hala damağımda.. Ali Usta da müthiş yapmış.. Yani uğrayın, Balçova'ya yolunuzu düşürüp. Vali Hüseyin Öğütçen Caddesi'nde..
Sonra istikamet, İzmir Operası Elhamra Salonu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA