Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Beş Bas Konseri...

32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali başlayınca, Serpil Bacıma iş düştü. İzlemek ve yazmak. Bu aslında ikinci yazısı.. İlk konserin izlenimleri.. Festivali tanıtan, tavsiyelerde bulunan yazısı yarın.

***

Harika bir konserdi... Hüzün ve coşkunun bir arada yaşandığı... Geçen yıl kaybettiğimiz, Cumhuriyet'in en önde gelen uluslararası opera ve şan sanatçılarından Ayhan Baran anısına düzenlenen... Andante Dergisi'nin festival eki konseri, "operamızın 'babası' ve 'oğulları' ölümsüz eserlerde yeniden buluşuyor" diye tanıtıyordu.
Geri planda Ayhan Baran, önde ülke dışında da birçok başarıya imza atan öğrencileri... Sahneden ayrılırken, her seferinde hocalarını saygıyla selamlayarak alkışlayan, izleyicilerin alkışlarını onunla paylaşan Beş Bas: Zafer Erdaş, Burak Bilgili, Güneş Gürle, Tuncay Kurtoğlu, Gökhan Ürben... Piyanoda Fügen Yiğitgil. Handel'den Adnan Saygun'a, İlhan Baran'a, Schubert'e, Çaykovski, Verdi, Mozart'a uzanan bir repertuvar, aryalar, düetler ve Don Giovanni operasından muhteşem trio... Beş Bas'ın katılımıyla müthiş bir bis ve Zafer Erdaş'ın ayakta alkışlanan, Ayhan Baran'ı andığı konuşması...
Yanımda Amerika'dan, Florida'dan gelen, orada da konserleri kaçırmayan misafirimiz, adaşım Serpil Hanım, (konser sonrası verilen kokteylde Zafer Erdaş aramıza girerek niyet tuttu!!.) konser boyunca, başta Adnan Saygun, bir yandan eliyle tempo tutarak eserlere eşlik ederken, bir yandan da ne kadar şanslı olduğunu anlatıyordu:
"Sen, sadece 20 gün için dünyanın öbür ucundan kalk gel, sonra da böyle muhteşem bir konseri izleme imkanı bul" diyerek, coşkuyla...
Böyle yoğun sanat gecelerinde büyük Atatürk'ü öyle minnet ve şükranla anıyorum ki!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA