Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Futbolsuz hafta!..

Futbolsuz haftadan bir iki spor notu..
- Voleybol Süper Kupa Finalini adını ilk kez duyduğum bir Spor Kanalı'ndan (Digi 82) izledim. Fenerbahçe, smaçör farkıyla Vakıfbank'ı 3-2 yendi. Gördüğüm en kalitesi düşük voleyboldu. İki takım da topu karşıya atmak için oynuyordu sanki. Bu yüzden top fazla gidip geliyor, maçı anlatan spiker ve yorumcu da bunu iyi voleybol sanıyordu.
Vakıf'ın adını bir türlü anlayamadığım smaçörü döküldükçe döküldü. Sayı alan net vuruş yapamadı. Plase tercihleri hep yanlıştı. Fener'in smaçörü Kim ise "Vurduğu yerden su çıkarıyor" derler ya. Öyleydi.
Maçı Fener TV'den izledim sandım bir ara.. Bu ülkede her türlü sporu sunanların Fenerli olması mecburi mi?.
- Bir voleybol daha.. Bursalı kızlar, 2000'li yılların başında dünyanın en büyük, en rakipsiz, en yenilmez kız takımı Urolocka'yı eleyip CEV Kupasını kazandılar. İlk maçı 3-0 Ruslar kazanmıştı. İkinciyi biz 3-1 kazanınca, mücadele altın sete gitti. Aklınız basmadı mı?. Benim de basmadı. Voleybolun son Mohikanı Cengiz'e (Tokgöz) sordum. Aptal bir uygulamaymış. Bir set almanın anlamı yok. İki set alsaymış Ruslar, o zaman averajla şampiyon olacaklarmış. Bunu da yapan Dünya Voleybol Federasyonu iyi mi?. Bu arada Cengiz'in Foto Maç'ta iç sayfada pul kadar çıkan bir fotoğrafı var. O gazeteyi ben yönetsem, birinci sayfanın yarısına dayardım. Uluslararası yarışmalara da yollardım. Futbol ve politika gözlerimizi öyle boyamış ki, dünya güzelliklerini ziyan edip duruyoruz.
- Basketbolda Fener kızları dörtlü final oynadılar ve sonuncu oldular.
Turnuva başında Rusya'nın Kursk Takımında oynayan eski Galatasaray Kaptanı Işıl Alben, "Finalde Fener'i isterim" demişti. Ama ikisi de yarı finalde elendiler. Işıl'ın isteği "Üçüncülük Maçı" adı altında gerçekleşti. Işıl'ın takımı kolay kazandı.
Hafta Sonu Avrupa Halter Şampiyonası vardı. Türkiye Kadın ve Erkeklerde iki takımla katıldı. Ama futbolsuz haftada TRT dahil, naklen yayınlayan, geçiniz adam gibi haber yapan çıkmadı..
"Nurcan altın, Sibel bronz aldı" diye bütün gece alt yazı geçtiler. Gerçeği ertesi sabah öğrendik. Meğer o Koparma'nın sonuçlarıymış. Silkme de bittikten sonra altını alan Sibel olmuş meğer.. Pes ki, pes.. Bu ülke Olimpiyat'a talip öyle mi, hiç utanmadan?.
- Geçen hafta sonu Türkiye ile Kuzey Kore arasında Buz Hokey Milli Maçı vardı. Ne oldu bilen var mı?.
Dünya Şampiyonası 3. Klasman gurubu final maçıymış. Kore 3-3 biten maçı uzatmada 4-3 kazanıp birinci olmuş. Bizim 3 golümüzü de, turnuvanın en iyi golcüsü seçilen Serkan Gümüş atmış..
..miş.. mış diye yazdım kusura bakmayın.. Olimpiyat yapacağız ya!..
(Reklamlardan yer bulamadığı için bugüne kaldı)...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA