Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İtfaiye Caddesi!..

The New York Times Gezi Yazarları'nın seçtiği "Avrupa'nın en favori altı caddesinden biri İstanbul İtfaiye Caddesi'ydi. Gazete yazısında, caddenin müthiş tarihinden söz edince, bu işin dünya uzmanı Üstat Radi Dikici'den bir yazı istedim köşeme dün.
Ondan önce, benim sayfanın editörü Fikret'ten bir not konmuş bu sabah bilgisayarıma..
Diyor ki, Fikret..
Abi, Radi Bey yazana kadar İtfaiye Caddesi'ne (Oranın adı Kadınlar Pazarı'dır) ben sizi götüreyim. Unkapanı Sosyal Sigorta Kurumu'nun hemen arkası... İtfaiye'nin merkezi orası olduğu için bu caddeye ismi verilmiş.
Çocukluğum ve ilk gençliğim orada geçti. Başlarda orası böyle değildi, düzenlenip trafiğe kapatıldı. Bugünkü haline gelmesi son 20 yılda oldu.
İnsan dokusu da çok kültürlü ve cıvıl cıvıldır.
Caddedeki, Urfa, Antep, Kilis, Diyarbakır, Mardin pazarlarını gezer, muhteşem Bizans surlarının gölgesinde Siirt'in meşhur Büryan kebabını yeriz.. Bizim Vedat Milor da gitmiş ve yazmıştı, hatta..
4 -5 yıl önce de ünlü gurme Anthony Bourdain İstanbul'a gelip program yaptığında orada da dolaşmış, yemek yemişti. Tıklayıp izleyebilirsiniz..
https://www.youtube.com/watch?v=tvq5ATxnuXc

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA