Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Adayım Turgay Kıran!..

Galatasaray'ı 25 Mayıs'tan sonra yönetmeye talip üç aday belli oldu. Duygun Yarsuvat'ın desteklediği, Dursun Özbek.. Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan..
İçlerinde en yakından tanıdığım, uzun süre arkadaşlık da ettiğim (Son yıllarda ortalardan kayboldu, aramaz, sormaz, görünmez oldu) Ahmet Özdoğan..
Turgay Kıran'la tanışıklığımız var. Dursun Özbek'i sokakta görsem tanımam..
Özbek zaten kesinlikle benim adayım olmaz. Olamaz..
Çünkü arkasında bugünkü başkan Duygun Yarsuvat var. Yarsuvat'ı oraya getiren İnan Kıraç.. İnan Kıraç'ın arkasında da, Mehmet Koçaslan var. Yani aslında Galatasaray'ın gizli başkanı İnan Kıraç da değil, Galatasaray Adası'nı Suada haline getirip, Anayasa'ya aykırı olarak genişleten, yasalara aykırı olarak inşaatlar yapan, belediyenin mühürlerini üç defa kırarak, "Bu ülkede devlet benim" diyen, bir zamanların "Mahkemeye rüşvet" sanığı, işletmeci Mehmet Koçaslan..
Ünal Aysal ve İnan Kıraç, Koçaslan'ı orada tutmak için çırpındılar. Hala da çırpınıyorlar.
Bugüne dek, "Adayı Koçaslan'dan geri alacağım" diyen iki kişi çıktı. Adnan Öztürk.. Sudan sebeplerle çekildi. Bir de Turgay Kıran..
"Ben adayı bu adı bin dedikoduya karışmış adamdan geri alıp, yeniden Galatasaray Adası yapacağım" diyen, diyebilen başka kimse yok?.
Neden?.
Galatasaray Kongre üyeleri, oylarını kullanmadan önce adaylara açık seçik bu soruyu sormalılar..
"Adayı geri alacağım" diyemeyeni seçerseniz, Galatasaray'ın gizli başkanı gene Mehmet Koçaslan olur.
Ahmet Özdoğan'ın listesinde tanıdığım tek isim Varol Dereli.
Özbek'in listesinde Cengiz Özyalçın, Cüneyt Tanman gibi tanıdığım ve sevdiğim isimler var ama, arkasında İnan Kıraç ve Duygun Yarsuvat olan birisinden Galatasaray'a hayır gelmez.
Turgay Kıran'ın listesinde Prof. Tayfun Akgüner gibi saygın bir bilim adamı ve yönetici, Ömer Kayalıoğlu gibi, bir başka, çalıştığı yere imzasını atan harika bir zeka var.
Ali Dürüst'ün adı hiçbir listede yok.
Ali Dürüst tanıdığım en harika Galatasaraylılardan biri.. Çok da sevdiğim arkadaşım.. Aslında Faruk Süren'den sonra Başkan o olmalıydı. Olsa bugüne kadar da devam ederdi. Ama Ali'nin bir kusuru var.. Elini taşın altına koymaktan korkuyor.
2000'li yılların başında, Faruk Süren, Fatih Altaylı, Ali ve ben haftada bir toplanır, Galatasaray'ın konuşulduğu yemekler yerdik. Orada çok ısrar ettik, Ali'ye.. Hep reddetti. Sonunda Fatih "Özhan Canaydın" adını ortaya attı.. Ötekiler de kafa sallayınca "Bu yemeklerin artık bir anlamı kalmamıştır" dedim, bir daha katılmadım. Özhan, Başkan oldu. Tekrar seçilince Galatasaray Kulübü üyeliğinden de istifa ettim. Anladığım kadarı ile, Faruk, Fatih ve Ali yemek geleneğini bugüne dek sürdürmüşler..
Adayları da Dursun Özbek.. Yani Mehmet Koçaslan!..

***

Haftanın maçlarıyla ilgili görüşlerimi, Bora Eğriçayır'la yaptığım söyleşide, sabah.com'da okuyabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA