Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Rusya’dan gelen Kuğu Gölü!..

Hatta en önemli uzmanlar için bile, dünyada Kuğu Gölü, baledir. Bale Kuğu Gölü'dür.. Muhteşem müzik, muhteşem koreografisiyle dünyada en çok oynanan, en çok izlenen olduğu için..
Rusya'dan gelen Kuğu Gölü 23 Mayıs'ta İstanbul Zorlu'da, 25 Mayıs'ta Ankara'da sahnelenecek.
Son yıllarda özellikle Rusya'dan gelen nerdeyse üçüncü kastlı balelerden o kadar kazık yedik ki, "Kimler dans ediyor öğrenmeden Rus Balesine gitmeyin" diye yazdım, hatırlarsınız.
Kuğu Gölü için bilgi vereyim.
Kremlin Balesi, dünyanın önde gelen kumpanyalarından biri değil. Sadece Rusya'da ondan iyi üç bale biliyorum. 1990'da kuruldu. Öyle büyük bir geleneği de yok.
Baş rolü dans edecek Alexandra Timofeeva'yı, üstelik de o ünlü Kuğu Golü Adagio ikilisinde izledim, 2013'te, Boğaziçi Üniversite'sinde. Sevgili Evin düzenlemişti geceyi. Timofeeva birinci sınıf balerin.
Soytarıyı dans eden Mikhail Martynyuk da büyük dansçı.
Müziğin play back olması, havayı çok düşürüyor.
Son sözüm mü?.
Bu Kuğu Gölü'nün daha iyisini Türk Balesi oynar. Oynadı da.. Lale ve Mehmet Balkan'ın gene iki yıl evvel, hem de Karşıyaka Açık Hava Tiyatrosu gibi, bir bale için en yetersiz olanaklarda sahneledikleri Kuğu Gölü mesela, dünya çapında bir gösteriydi. Bu ülkede gerçek Kültür Bakanlığı olsaydı, dünya turuna çıkardı.
Bugün Selman Ada diye Opera ve Bale Genel Müdür vekili, bu baleyi işte, öldürmek için, elinden geleni yapıyor..
Bodrum'u her yaz sallayan Bodrum Kalesi Bale Festivalini iptal etti.
İstanbul yazlarını coşturan İstanbul Opera Festivalini "Laf ola" yapılan bir oyuncağa döndürdü.
Aspendos mu?. Devlet Opera Sitesine girip Aspendos diye tıklayın, biletlerin satışa çıktığı ilan ediliyor. Ama 2014 yılının biletleri.. Alay ediyor Selman Ada, sadece bizimle değil, Antalya tatilini Aspendos'a göre ayarlayan dünyayla da.. Bakan Ömer Çelik, Selman Ada'sı ile gurur duyabilir. Ama tarih de yazacaklarını bilir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA