Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Oscarların Hayal Kırıklığı..

İki Oscarlı bir yönetmen.. Brad Bird.. Oscarlı, hem de çok popüler, hemen her filmini keyifle izlediğim oyuncu, George Clooney!..
..Ve de efsane Yıldız Savaşları/ Star Wars filmlerinin yedincisini yönetme teklifini geri çevirten bir senaryo.. Brad Bird kendisi öyle açıkladı..
O film nasıl olur sizce?.
Siz merak etmeden ben söyleyeyim.. Berbat!..
Oysa son zamanlarda hemen hepsi iyi iş yapan o ünlü YA distopyalarından..
Yani Young Adults/ Genç Ergenler için yazılmış ve çekilmiş, karanlık gelecek bilim kurgularından biri..
Mesajı da güzel.. Pek çok dil yerleşmiş "İki Kurt Masalı" metaforu vardır hani..
"Soru: 'İki kurdunuz var. Biri karanlığı ve umutsuzluğu temsil ediyor. Öteki, aydınlık ve umudu.. Kapışsalar hangisi kazanır?.. Yanıt: Hangisini beslemişseniz o.."
Yani, dünyanın geleceği ile ilgili günümüzde tonla şey söyleniyor.. "Kıyamet kopacak" diyenler var."Daha aydınlık, daha mutlu günler yakın" diyenler de.
Hangisi?.
Güzel değil mi?. Film de güzel başlıyor zaten.. Ama giderek, hızını, temposunu sıfırlıyor. Tekrarlara girişiyor, sakız gibi uzuyor ve bayıyor!.
Hafta sonu "İlle sinema" derseniz, bir başka film tavsiye edeyim size.. O da aksiyon filmi ama, bilim kurgu değil. Polisiye..
İki büyük usta Liam Nesson ve Ed Harris'i zevkle izleyeceksiniz..
Yasanın karanlık tarafında yer almış iki gençlik arkadaşı.. Ed Harris en büyük mafya babası olmuş. Liam ise, onun en yılmaz ve sektirmez tetikçisi.. Yaşlanınca durulmuşlar. Ed büyük bir iş adamı olmuş ama oğlu kirli işlerde. Liam, ara ara kirli işlerine devam ediyor ama, oğlu tertemiz bir aile babası olmuş tersine..
Film bu terslik üzerine kurgulanmış işte.. Olaylar bir gecenin erken saatlerinde başlıyor ve 16 saat sonra, sona eriyor.. Filmin adı Gece Takibi /Run All Night ordan geliyor zaten..
Hele benim gibi, Liam'ı da, Ed'i de çok sevenlerdenseniz, kaçırmayın!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA