Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Toto Cutugno’dan “Geceler!..”

Kapıda Faruk Süren'i gördüm.. Cemal Reşit Rey'in kapısında.. O gece orda bir Pop Yıldızı vardı ve etrafta gençler dolu olmalıydı değil mi?. Ama yaş ortalaması, en az elliydi..
"Başkan niye geldin, biliyorum" dedim, Süren'e.. Kahkahayı attı.. "Sus" işareti yaptı eliyle..
Toto Cutugno'nun şarkılarıyla 70 ve 80'leri yaşayanlar orda olmayacaktı da, kim olacaktı ki?.
O zamanların tek ve emsalsiz TRT'si başında, ailecek izlediğimiz San Remo'da, tam 13 kez o vardı. 1990'da Eurovision'u da kazanmıştı. Aslında bizim Ali Kocatepe gibi, şarkı yazarıydı. Ama o uluslararasıydı. Mireille Mathieu'dan Sylvie Vartan'a, Fransızlara, Ray Charles'a kadar Amerikalılara, tabii, Domenico Modugna, Adriano Celentano dahil kendi vatandaşlarına ne şarkılar vermiş, sonunda kendi de söylemeye başlamıştı. "Sono L'İtaliano" dünyanın ezberine girdi.. O gece konserde bu şarkıya eşlik edenler arasında bağıra bağıra ben de vardım.. Tabii, Faruk da vardı, kesin!.
73 yaşında.. Sekiz gün önce bir ameliyat geçirmiş.. "Türkiye'ye gelmem ve bu gece bu sahnede olmam, Tanrı'nın bir mucizesi" dedi ve o mucize, Allah sizi inandırsın, tam 2 saat 20 dakika sürdü, arasız!.. Tam 2 saat 20 dakika sahnede kaldı, o müthiş orkestrasıyla.. Üç de nefesli vardı ki, bomba.. Zaten nefeslisi varsa, bombadır orkestralar..
Ayrılırken gözlerimizi yaşarttı hepimizin..
"Çok zor bir şeye teşebbüs edeceğim şimdi.. Kusurlarımı bağışlayın, çünkü denemek istiyorum" dedi ve "Geceler"i Türkçe söyledi.. Yukarı, gökyüzüne, Kayahan'a bir selam sarkıtarak..
Ve de Geceler'i, "L'İtaliano"ya bağlayıp potpori haline getirerek..
Alkışlar CCR'yi sallarken "Kimse durup dururken büyük olmuyor" dedim.. Gözlerim o salonda olması gereken tüm Türk Popçularını aradı. Sanatlarının bir devi, ülkemizdeydi ve hiçbiri, zahmet edip, tenezzül edip gelmemişlerdi..
Gelseler, görecekleri, öğrenecekleri o kadar şey vardı ki!..

***

Sezon bitti. CCR nasıl hızla devam ediyor.
8 Haziran'da İzlanda adını dünyaya duyuran bir gurup Mum, geliyor. Yumuşak vokalleri, elektronik darbeleri ve efektleri ve çeşitli geleneksel ve dünyada bilinmeyen enstrümanlarıyla büyük ilgi topladılar, hep.
9 Haziran Aziza Mustafa Zadeh. Piyanosunun başında söylerken, bir bas ve bir davul eşlik edecek. Azerbaycanlı, ama dünya onu "Cazın Prensesi" olarak tanıyor.
10 Haziran.. Oscar Benton Blues Band.. Fazla söze hacet yok. Dünya caz festivallerinin vazgeçilmezi, on yıllardır.
11 Haziran.. Maria Joao Pires ve Milos Popvic.. 4 elle piyano ve Beethoven.. Schubert..
12 Haziran.. Aziz Dostum Keşanlı Ali Destanı yaratıcısı Yalçın Tura'nın 81. Yaş günü gecesi. CRR Senfoniyi Rengim Gökmen yönetiyor. Çelist Oğuzhan Kavruk. Gecede bir de sürpriz var. Tura'nın 5. Senfonisi dünyada ilk kez seslendirilecek.
..ve 14 Haziran.. CRR Caz Orkestrası..
Daha ne olsun..
Ayrıntılı bilgi için tıklayın..
http://www.crrkonsersalonu.org/?p=contents_etkinlik&cl=etkinlikler&ay=12
Bilet için tıklayın..
http://www.biletix.com/mekan/CR/ISTANBUL/en

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA