Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir harika Tayfun Erdem!..

Kim bu Tayfun Erdem, inanın bilmiyorum.. Aya İrini sahnesinde Berlin Filarmoni 12 Çellisti "Mavi Kelebeklerin Marşı" adlı bestesini seslendirirken, Dünya Prömiyeri olarak, nasıl ama nasıl mutlu oldum.. Müthişti.. Harikaydı, olağanüstüydü eseri, Erdem'in..
Elimdeki programa baktım hemen.. İki satır bilgi.. "Cemal Reşit Rey'in öğrencisi.. 1982'den beri Berlin'de yaşıyor.." Hepsi o..
Ama inanın yakında dünya bu adı duyacak.. Müziği ile kelebekleri doldurdu Aya İrini'ye Tayfun.. Ruhumuzu doldurdu. Hele o sürpriz final!.
12 Çellist de muhteşemdi. Aya İrini'ye bir kez daha unutulmaz bir gece yaşattılar. Bach'ın Brandenburg Konçertosu ile açıp Paris Şansonları (Ki içlerinde benim hayat boyu en sevdiğim şarkılardan Sous le ciel de Paris de vardı) ile devam ederek, Piazzola Tangoları ile bitirdikleri konser, nasıl popülerdi, tahmin edersiniz.,
Galatasaray Kupa Gecesi, cumartesiden pazara kayınca, 43. İKSV Müzik Festivali açılışına gidememiştim, evde konuklarım olduğu için. Hasan Tura'nın Çanakkale Savaşı Üzerine Senfonik Şiirini ve piyanist Can Çakmur'dan Şostakoviç Konçertosunu kaçırdığım için nasıl üzgündüm. Aya İrini'de nispet yapar gibi, daha 18 yaşındaki Can'ı anlattı herkes bana.. Nasıl harikalar yaratmış, yorumunda..
43. İKSV Müzik Festivali.. 43 yıl olmuş
, yahu.. Senelere bak?. Akmıyor, uçuyor?. Nejat Beyi hatırladım.. Onu ayrı yazmak istedim çünkü.. Ülkeme bu kadar hizmet eden o muhteşem adamı anmam gerek!..
..Ve de Kamil Şükun'u anmam gerek tabii..
Bu ülkeye kazandırdığı İstanbul Resitalleri'nde sezonu tamamlayamadan aniden aramızdan ayrılan Sevgili, can kardeşim Kamil Şükun!. O öldü, resitalleri öldürmedi, arkasından gelenler..
Sekizinci sezon bu perşembe, yani yarın gece Sakıp Sabancı Müzesi'nde kapanacak.
İsviçreli piyano virtüözü Oliver Schnyder'ı izleyeceğiz. Washington Post'un "Aristokrat bir müzisyen" olarak tanımladığı Schnyder'in yorumları, efsane virtüözler Kempff, Schnabel, Fischer, Barenboim, Perahia ve Brendel ile kıyaslanıyor.
Schnyder, Schubert, Scriabin, Brahms seslendirecek. Kaçırmayın derim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA