Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Karşıyaka ve Göztepe var ama stat yok!.

Türkiye'nin spor dalındaki seyirci rekoru hâlâ İzmir'de.. Hâlâ bir ikinci lig maçında..
1980-81 sezonu İkinci Ligi'nin 33'üncü haftasında, birinci ve ikinci durumda bulunan Göztepe ile Karşıyaka'nın maçını 61 bini biletli, 80 bin kişi izlemişti.
Bu rekora bir daha yaklaşılamadı. Yaklaşılması da mümkün değil. Statlar oturmalı hale gelince, kapasiteler küçüldü. Televizyon ilgiyi azalttı, falan filan..
Ama bir gerçek hâlâ duruyor..
Karşıyaka- Göztepe rekabeti.. Bu iki takım yıllar sonra gene İkinci Lig'de (PTT Ligi) buluştular ve Birinci Lig'e (Süper Lig) çıkmak için savaşacaklar..
Peki ama nerde?.

O rekorun kırıldığı Halkapınar Stadı tarihi harabeye dönmüş. Dökülüyor. Alsancak Stadı, depreme dayanıksız diye yıkılıyor. Oysa takviye ile bu sezona yetiştirilirdi.
Göztepe ile Karşıyaka'ya semt stadı lafları dolanıyor, ama yapılamıyor. Adları Fener, Beşiktaş, Galatasaray olmadığı için her halde.. "Spor Bakanlığı AKP, İzmir Belediyesi CHP'de olduğu için işler aksıyor" diyenler de vardı, geçen hafta gittiğim İzmir'de.. Ama ne olduğunu ve olacağını bilen ve söyleyen yok..
Oysa liglerin başlamasına birkaç hafta kaldı, topu topu..
Bizim maç gurubundan Galatasaray'ı "Dünyanın en çok para kazanan kulüpleri" arasına sokan profesyonel finans sorumlusu Kerem Ertan'ı yeni Başkan Dursun Özbek sevemedi. Kerem de bastı istifayı.. Göztepe kaptı, CEO olarak..
İzmir'de Kerem'le konuştum.. "Nerde oynayacaksınız maçları" diyecek oldum.
"Bir dokun, bin ah dinle" demiş eskiler..
Kerem açtı ağzını..
Göztepe'nin ve dolayısıyla İzmir in yıllardır kangren haline dönüşmüş stat konusundaki durumunu anlattı..
"90 yıllık tarihi, yüz binlerce taraftarı, ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Göztepe'nin ülkemizin 3 büyük şehrinden biri olan İzmir ve Ege Bölgesi'nde oynayacak stadı maalesef yok...
Acı ama gerçek...
PTT 1. Lig'e çıkmak için mücadele edilen geçen sezon da Pazarspor ile olan maçını yakın bölgede başka uygun bir stat olmadığı için 600 kilometre uzaklıktaki Sakarya'da oynadı Göztepe ...
Seyirci toplam ve ortalama sayılarına bakıldığında, 2. Lig'de (Sıralamada üçüncü lig yani) mücadele eden Göztepe geçen sezon 5 maçını seyircisiz oynamasına rağmen toplam seyirci sayısında 11, ortalama seyirci sayısında ise 13 Süper Lig kulübünü geride bırakmış durumda..
Her türlü zorluğa, değişik statlarda ve zeminlerde oynamanın yarattığı sakatlıklara rağmen futbolcularımız, teknik kadromuz ve büyük camiamızın verdiği destekle şampiyon olduk...
Stadı olmayan bir kulüp olarak geçtiğimiz yıl ortalamada 10 bin, şampiyonluk maçımızda 42 bin taraftar Göztepe'yi desteklediler.
13 yıllık Süper Lig özlemini sona erdirmek, Sportif, idari, finansal, taraftar ve tesis, anlamında 'Örnek' kulüp olmak için her seviyede maddi, manevi büyük bir emek veriyoruz...
Şu ana kadar bizlere yerel ve genel yönetimler tarafından gösterilen yeni bir stat yeri de olmayınca, biz de bir yıldır Gürsel Aksel'deki mevcut tesisimizin yerine çevreye duyarlı, bölge halkımızın problemlerine de çözüm sağlayabilecek alanları içinde barındıran, özellikle İngiltere'de örneklerini gördüğümüz bir stadyum için ilgili kurum ve kuruluşların desteğini almaya çalıştık. Bu süreçte güçlü desteğini aldığımız kurumlar olduğu gibi bizi hayal kırıklığına uğratan geri dönüşler aldığımız muhataplarımız da oldu.
Örnek bir kulübün İzmir'i Süper Lig'de kalıcı olarak temsil etmesini istiyorsak stat inşaatı sürecine destek verilmeli, yanımızda olunmalı.."
Olunmalı da, nerde İzmir'in iş adamları, kurumları, Kerem?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA