Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şu emzirme meselesi!..

Yani bu ülkede Allah'ın günü birileri herkesin içinde memesini çıkarıp bebek emzirmeye başlamış gibi, bir tartışma başlattılar. Mesele emzirme de değil, okuyunca.. İdeolojik. Herkes mezhebine göre, klişelerle saldırıyor, "Öteki"ne..
Feminist "Ben özgürüm" diyor.. Muhafazakar "Umumi ahlak" diyor mesela..
İşe mantıkla bakan nerdeyse yok..
Tabii, bebek kadının ev kelepçesi olmamalı.. Tabii kadın sık sık emzirmek zorunda olduğu bebeğini kucağına alıp, sokağa çıkma özgürlüğüne sahip olmalı.. Fikrim bu. Eşitlik anlayışım bu. İnsan hakları anlayışım bu..
Ama herkesin içinde emzirmeye gelince konu, Ömür Gedik'e katılır gibiyim..
Bir yerde oturuyoruz, kalabalık.. Sohbet ediyoruz.. Aniden içimizden bir kadın memesini gömleğinin dışına çekip, bebeğin ağzına veriyor.. Düşünün, biz oradaki erkekler ne hale geliriz?.
Başıma geldi, bilirim. Konuşurken nereye bakacağını şaşırırsın. Bebekli kadına hitap ediyor olsan bile, ona bakman, onu, ötekileri rahatsız edebilir. Başka yere bakıp konuşsan, bu defa senin hakkında dedi. kodu başlayabilir. Emziren rahat, ben rahatsız..
Peki başkalarını rahatsız etmek gibi bir hak var mı?.
Bunu tartışsak mesela..
Ömür, iş merkezlerinde, büyük restoranlarda, AVM'lerde annelerin bebekleri ile rahatça baş başa kalabilecekleri, temiz ve ferah odalar istiyor. Benim katıldığım, tam da o!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA