Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bak sen şu işe!..

"Sevgili Hıncal, Türkiye'den gelen bir gazetede geçen yıl 6 bin obezite ameliyatının (Mide küçültme) yapıldığını ve bunun masrafını da Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ödediğini okuyunca bu notu yazmak içimden geldi" diyor, Los Angeles'ta yaşayan meslektaşım Safter Yılmaz..
Notu ben hayret ve dehşetle okudum. Siz de okuyun bakalım, ne diyeceksiniz..

***

Los Angeles'ta bu ameliyatları yapan ve otoyolların kenarındaki dev ilanlarla müşteri çeken 800-GET-THIN şirketinin 109 milyon doları bulan parasına el konulduğu gibi mahkemece bu gibi ameliyatı geçiren 10 bin kişiye de 1.5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.
Bir silikon düğümle midenin daraltılmasını sağlayan bu gibi ameliyatların çok riskli olduğu ve 2009 ile 2013 yılları arasında 4 kişinin bu ameliyattan sonra öldüğü açıklanırken, bu ölümler ile ilgili ailelerin açtıkları davaların da halen devam ettiği belirtiliyor..
800-GET-THIN şirketinin değişik kliniklerde bu ameliyatları yaptırdığı ve el konulan şirketin 109 milyon doların kazancına ise bu davalardaki tazminatların ödenmesi için Federal makamlarca el konulduğu açıklanıyor..
Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu, halkın vergilerinden gelen parayla mide küçültme ameliyatlarını öderken, dünyanın en zengin ülkesi Amerika'da bu ameliyatların tehlikeli ve riskli olduğu kabul edilerek yapanlar böyle cezalandırılıyor.
***

Meraklısına, benden not.. Get Thin "İncel" demek İngilizcede.. 800- Get-Thin aslında bir telefon numarası. Önce 800, sonra bu harflerin tuşlarına dokundunuz mu, şirket çıkıyor karşınıza..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA