Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tam da bugünler için..

Seyredeli 15 gün oldu nerdeyse. Bir türlü elim değmedi.. Bugün tam da günü diye düşünüyorum..
Marslı.. Hakkında çok şey okudunuz, çok şey duydunuz.. Benim özetim..
Enfes bir film.. Mutlak görülmeli.. Hem de bu karanlık günlerde..
Neden!..
Arkadaşları tarafından "Öldü" zannı ile Mars'ta tek başına terkedilen Matt Damon, tek başına müthiş bir yaşam mücadelesine tutunur..
Hayatta kalabilirse, dünyadan gelip onu kurtaracaklarından emindir.. Ne var ki hayatta kalmak da imkansızdır, dünyadakilerin gelip onu alması da, o koşullarda..
Damon, imkansıza karşı savaşa başlar..
İki tiradı var, en imkansız, en karanlık koşullarda, nasıl ayakta kaldığını anlatan. Biri filmin başında..
"Her insanda bir temel içgüdü vardır. Birbirine yardım etmek. Biri dağda kaybolur, bir yığın insan onu kurtarmak için organize olurlar. Bir tren kazası olur, insanlar kan vermek için kuyruğa girerler. Deprem bir kenti yerle bir eder, bütün dünya insanları acil ihtiyaçları hemen yollarlar, yardım için yollara düşerler. Bu o kadar temel bir "İnsanlık duyusudur ki, istisnasız bütün toplumlarda vardır. Tabii arada istisna, umursamaz hıyarlar da çıkar, ama böyleleri insanlık içinde öyle azınlıktadırlar ki."
Çin dahil bütün ülkeler elbirliği yapar ve yardıma koşarlar ve Matt Damon kurtulur. Üniversitelerde konferanslara başlar.. Finalde gençlere der ki?.
"Durum ne kadar korkunç, ne kadar imkansız olursa olsun, savaşacaksınız. Savaşmamak ölüm demektir.. Önce bir engel seçersiniz.. Onu aşarsınız.. Sonra bir tane daha.. Onu da aşarsınız.. Bir tane daha.. Bir tane daha.. Ve sonunda kurtulursunuz!."
Bugün, etraflarını kapkara gören insanlarıma sesleniyorum..
Marslı'yı görün!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA