Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Boğaziçi İmar Müdürü de sanatçı!..

Zero akımının kurucusu Heinz Mack'in en ünlü eseridir, İslam mimarisine duyduğu özel ilgiden mülhem, göğe yükselen minareleri andıran sütunları..
Venedik Bienali'nde sergilenen "9 Sütun Üzerinde Gökyüzü" adını taşıyan eseri de onun imza yapıtıdır adeta..
Nazan Hocam bu 9 Sütunu görmek için Venedik'e gitmiş, orada Mack'in eşi ile ahbap olmuş, bu yakın dostluk sayesinde, bu müthiş Zero Sergisi Türkiye'ye gelebilmiştir..
9 Sütunda Gökyüzü, şimdi Müzenin yer aldığı Atlı Köşk'ün bahçesinde yükseliyor.. Sergiye girerken görebilirsiniz..
Şimdi iyi dinleyin..
Nazan Hocam, içerde, serginin yerleştirmesi için kan ter içinde uğraşırken, yardımcılarından biri, nefes nefese geliyor..
"Hocam Boğaziçi İmar'dan geldiler, sizi istiyorlar.."
"Benim Boğaziçi İmar'la ne işim olur?. Çanga, bahçedeki masaların üzerindeki fırtınadan yırtılan güneşlikleri tamir ettiriyorlardı. Ona gelmişlerdir."
"Hayır Hocam!.. İlle sizi istiyorlar.."
Gidiyor Hocam.. Boğaziçi İmar yıkım ekipleri gelmiş, sütunları gösteriyor..
"Boğaz Öngörünüm Bölgesi'nde kaçak inşaat yapıyorsunuz.. Yıkacağız.."
Gülüyorsunuz değil mi?.
Güç bela ikna ediyor da, Boğaziçi İmar Müdürü, Zero Akımının en ünlü eseri 9 sütunu "Kaçak inşaat" diye yıkan Türk olarak sanat tarihine geçme şansını yitiriyor.. HHH O Boğaziçi İmar Müdürü'ne benim bir sorum var.. Biçimleri, renkleri, duruşları ile bir eser olduğunu bas bas bağıran bir sanatı yıkmaya geliyorsun da, Öngörünüm Bölgesi'nde de değil, Boğaz'ın tam da içinde, adı Su Ada olan rezilliği nasıl görmüyorsun?.
Eklemelerle denizden yer kazanıldı, Ada büyütülürken, Anayasa ihlal edildi. Baktın..
İğrenç, zevksiz, biçimsiz eklemelerle kapalı alan nerdeyse 4 misline çıkarıldı gene kaçak.. Gözlerini yumdun. Hem de yıllardır..
Neden Boğaziçi İmar Müdürü?.
Cevap ver.. Ver de görelim, sanatı suç gören gözlerin, alenen, resmen, ilanen, meydan okuyarak yapılan "Kaçak" ada ve "Kaçak" inşaata nasıl ve neden kapanıyor?
Yazılı cevap ver ki, aynen, nokta virgül burada yayınlayayım..
Tabii verebilirsen?.
Şimdiye kadar yaptığın gibi gene susup geçeceksin!.
Çünkü Ada'nın altı pis.. İkimiz de biliyoruz, değil mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA