Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

"Renkli" Kraliçe!..

Bu yazıyı, benim yaş gurubumda olanlar dışındakilere pek tavsiye etmem. Adı geçenleri pek tanımayacaklardır büyük olasılıkla..
Maureen O'Hara ölmüş.. 95 yaşında.. Renkli sinemanın ilk büyük starıydı. Ona "Queen of Technicolor" derlerdi. Siyah beyaz filmler, yeni keşif Technicolor'la renkliye döndüğünde, kızıl saçları, parlak yeşil gözleri, şeftaliye kaçan, krem rengi kusursuz cildiyle "Bu keşif benim için yapıldı" der gibi durduğu için..
Çok iyi oyuncuydu, İrlandalı kızıl fırtına ve Hollywood'un o devirdeki en ünlü yıldızları ile birbiri ardına filmler çekmişti.
John Wayne.. Tyrone Power, Erroll Flynn, Douglas Fairbanks, jr!..
Zamanın en ünlü kovboyu, özel hayatında daha da sert erkek John Wayne, "Çok arkadaşım var, hepsi erkek. Çünkü ben erkeklerin dostluğundan hoşlanırım" derdi.. "Maureen O'Hara istisnadır.. Çünkü o harika bir herif!.."
2004 yılında, 84 yaşındayken bir gazeteci "Hala bu kadar güzel nasıl kalabiliyorsunuz" diye sorduğunda "Ben İrlandalıydım. İrlandalı kaldım. İrlanda kadınları asla kendilerini bırakmazlar!.." demişti.
Bandırma'da daha çocukken, ağbimle başlamıştık, Maureen O'Hara filmlerine..
Notrdam'ın Kamburu, Vadim O Kadar Yeşildi ki.. Rio Grande.. Denizci Sinbad.. Daha neler neler?. Çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım onunla geçti desem yeridir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA