Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Öyle bir Kültür Başkentindeyiz ki?..

Valla, daha ekimin başında "Hemen haber vereyim" demiştim.. "14 Kasım'daki Laure Favre Kahn için biletlerinizi Biletix'ten şimdiden ayırtın. Son zamanların en popüler piyano repertuarlarından birini sunuyor çünkü Kahn.. Coşacaksınız..
Chopin'in Polonezi, Bartok'un Romen Dansları, Mozart'ın Türk Marşı, Brahms'ın Macar Dansı, De Falla'nın Ateş Dansı, Piazzola'nın tangoları, Bizet'nin Arlesienne suiti.."
Hala şansınız var mı bilmem, ama o 14 Kasım, işte bu hafta cumartesi günü.. Üstelik bu müthiş piyanistin konser bileti ile, Sabancı Müzesi'ndeki o mutlak görülesi Zero sergisini de gezebilirsiniz.. Daha da cazip bir cumartesi tavsiyesi.. Konserden sonra da orada kalın. Müzede Changa'da, "Zero" sergisi ilhamı ile özel yaratılmış harika yemekler var. Yedim, tattım, yazdım, biliyorsunuz.. Muhteşem Boğaz manzarası ve o lezzetlerle geceyi kaparken, "Ne cennet bir ülkede yaşıyorum" diye düşünebilirsiniz..
Bu arada.. Geçen hafta iki güzel konser izledim. Birisi Boğaziçi, Albert Long Hall'de..
Hades Dörtlüsü, bir Mozart, bir Say, bir de Dvorak seslendirdi. Dörtlünün 1 ve 2. kemanları ile viyolası Fransız.. Çelist Türk.. Bir Türk kızı Nil Kocamangil. Mimar Sinan Konservatuarını sınıf atlayarak bitirmiş. Köln ve Paris'te yüksek lisans yapmış. Uluslararası yarışmalarda bol ödülü var. Ve özellikle benim için haber..
Saint- Saens'in Hayvan Karnavalı adlı eserinde bir çello, solosu Kuğu'yu anlatır. Klasik müzikte en sevdiğim on parça arasında gelir. Sony'nin bu kasım ayında piyasaya süreceği Traumerei adlı albümde, Nil, Kuğu'yu seslendirmiş iyi mi?.
Cumartesi gecesi TİM'de Klasik Müziğin en keyiflisidir, Viyana, onlar vardı..
Sound of Vienna.. Viyana'nın Sesi.. 23 kişilik bir Oda Orkestrası.. Bir soprano, bir tenor.. İki de dansçı..
Mozart.. Strauss.. Schubert..
Suppe.. Lehar..
Yani fıkır fıkır, kıpır Viyana.. Tabii salonu ayağa kaldıran Türk marşı.. Hafif Süvari Üvertürü ve onsuz Viyana olmaz, herkesin el çırpıp tempo tuttuğu Radetsky marşı başta..
Mavi Tuna ile vals gösterisi rüyası.. Lehar'ın unutulmaz Şen Dul düeti..
En güzeli.. İstanbullu artık güzellikleri biliyor.. Salon nasıl doluydu!..
Böyle geceler için dünyayı dolaşırdım daha düne kadar.. Şimdi hepsi ayağımda.. Seçemiyor, yetişemiyorum..
Cennet vatanımı çok seviyorum!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA