Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Uyuyan AIDS uyanıyor!..

"AIDS vakaları dünya genelinde azalırken, Türkiye'de artıyor" dedi, Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışmaları olan bir profesör dost..
Bakanlığın yaptığı çalışmalar durumu daha çok homoseksüel ilişkilerde artışa bağlıyor. Normal ilişkilerde önemli bir artış görülmüyor.
Bu ani artış sağlık bütçesine ciddi anlamda yeni bir yük getirmiş.
Bu nedenle Bakanlık yeni tedbirler alınabilir mi diye araştırıyor.
Yıllık "Yeni" vaka sayısı 3 bin civarında. Bu rakam Almanya'daki yeni vaka sayısıyla aynı. Bizdeki yeni vaka sayısı ilk kez Almanya seviyesine ulaşmış. Üstelik Almanya'da da uzun süredir ilk kez bu yıl artış görülmüş..
Almanlar, artışın en büyük nedeninin Afrika'dan gelen mültecilerdeki artış olduğunu söylüyorlar.
Durumu öğrenince Almanya'da yaşayan doktor arkadaşımı aradım.
"AIDS tedavisinde çok önemli ilerlemeler sağlandı. Çok modern, çok etkili ilaçlar var. Ancak bu ilaçlar hala çok pahalı. En önemli olay bu hastalığı ciddiye alıp korunmak, korunmak ve korunmaktır" dedi.
Almanya'da durum resmen açıklanmış. Bizde henüz resmi bir açıklama yok.
Doktor arkadaşım "Bana göre en önemli olay, artık medyada pek çıkmadığı için sıradan bir hastalık gibi algılanmaya başlandı, kimse takmıyor artık. Korunma falan hak getire. Birçok insan da HIV virüsünü taşıdığını bilmiyor. Zaten yıllarca belirti vermeden vücutta gizlenebiliyor. Böylece bilmeden bir sürü insana bulaşabiliyor teorik olarak" dedi..
Yani.. AIDS'i yeniden gündeme getirmekte yarar var..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA