Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kargo Dini, gene gündemde!..

Son yıllarda bir karar aldım.. Vaktim daraldı.. Hem 24 saat yetmiyor istediklerimin hepsini yapmaya.. Hem de, önümdeki yıllar, hele sağ, sağlam yaşamak üzere, fazla değil.. Bu yüzden tercihler yapmak, bazı zevklerimden vazgeçmek zorunda kaldım..
Genelde "Fiction/ Kurmaca" denen kitaplara vakit ayırmaktan vaz geçtim mesela.. Artık bana bilgi verecek, merakımı tatmin edecek şeyler buluyor, iki arada, bir derede onları okuyorum..
Dün, D&R'dan aldığım, en yenisi, "Tanrıların Alaca Karanlığı.."
Gençlik yıllarımızda Tanrıların Arabaları ile ortalığı birbirine katan Erich von Daniken'in 25. kitabı..
Daniken, uzaylıların milyonlarca yıl önce dünyamızı ziyaret ettiklerini anlatır ve o zamanki bilgi ve teknoloji ile yapımı imkansız görünen şeyleri de kanıt olarak gösterir..
Kapağı heyecanla çevirdim. "Antik Astronotlar Araştırmalar Merkezi Corci Çukalos"un ön sözü..
Şu soru ile başlıyor.. "Kargo Kültürü nedir?.
Anlatıyor. Milyonlar, yüz binlerce yıl önce, uzaylılar dünyamıza, ilkel insanların işine çok yarayacak kargolar atmışlar, gemilerinden. İlkel insanlar, birden harika şeylere kavuşunca, atanları tanrı kabul etmiş.. Gene gelsinler, gene atsınlar diye, ayinler, şölenler yapmaya başlamışlar. Atacakları yeri belirlemek için de, bugüne dek kalan işaretler koymuşlar..
Çukalos "İkinci Dünya Savaşında Güney Pasifik'in bazı adalarında bu 'Kargo Kültürü' görülmüştür" diyor..
Ötesini okumadım, telefona sarıldım, bizim Qubi'yi (Kubilay Tuncer) aradım. "Senin oyun devam ediyor mu" diye..
Geçen sene izlemiş, bayılmış, yazmış, size de tavsiye etmiştim. "Gökten Gelen Adam!."
İkinci Dünya Savaşı'nda Amerikalılar, Güney Pasifik'teki ıssız adalara kargolar atmışlardı, uçaklardan. Torpillenen gemilerinden buralara çıkan denizci olursa, açlıktan ölmesin, kolay barınak yapsın diye..
Orda yaşayan, uygarlığı hiç görmemiş yerli kavimler, kendilerinden binlerce yıl ötedeki bu "Gökten gelen" teknolojiyi görünce "Tanrılar yolladı" demişlerdi. Uçağı vurulan bir Amerikalı pilot da, kargolar gibi paraşütle inince "İşte Tanrı geldi" demiş, yerlere kapanmışlardı.
"Kargo Dini" dediler, Amerikalılar, yerlilerin inancına.. İşte oyun o..
Qubi "Devam ediyoruz" dedi.
Bu akşam Dolmabahçe Borusan Sahnesinde.. 14 Kasım Cumartesi ve 15 Kasım Pazar da, Moda Sahnesinde "Gökten Gelen Adam"ı izleyebilirsiniz..
Biletix ve www.modasahnesi.com tıklayarak bilet alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA