Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kitaplar.. Kitaplar..

"24 saat istediğim her şeyi yapmaya yetmiyor. Bazı şeylerden vazgeçmem lazım" dedim..
İnternet, televizyon ve cep telefonu ile vakit geçirmeyerek günde ortalama 6 saat tasarruf ettiğim halde yetmiyor.. Üstelik önümde, sağ ve sağlıklı yaşayacağım yıllar da azalırken..
En büyük hobilerimden biri kitaptı.. Okumaya ayırdığım vakitten tasarruf kararı aldım ve "Kurmaca, yani fiction, yani edebiyat, roman, öykü gibi şeyleri okumaktan vazgeçtim. Bana bir şey öğreten, merak ettiğim konuları yanıtlayan kitapları koydum baş ucuma..
Bunu yazmıştım ya, geçen gün.. "Peki neler okuyorsun" diye bir soru geldi dostlardan..
Şu anda baş ucumda beş kitap var. Beşini birden okuyorum. O gün, o saat hangisi canımı çektiyse..
Beşini de bitirdiğimde, evrenin, ya da evrenlerin oluştuğu Büyük Patlama/ Big Bang'den günümüze, uzayda nelerin olduğu, olacağı, dünyamızda uygarlıkların nasıl doğup yok oldukları, yani, yokluktan, bugüne, İstanbul Etiler'e nasıl geldiğim konusunda kafamdaki pek çok soru yanıt bulmuş olacak.
Kitapların güzelliği ve özelliği..
Bilim kitapları ama, bilim adamları değil, bizim gibi, lise eğitimi almış insanların anlayacağı dille yazılmış olmaları..
İlki, geçen gün yazımda söz ettiğim Eric von Danieken'in "Tanrıların Alaca Karanlığı.."
İkincisi "Evrenin Yaşamı.."
Lee Smolin..
Üçüncüsü. "Biraz Kuantumdan Kimseye Zarar Gelmez.." Marcus Chown.
Dördüncüsü.. Çöküş.. Jared Diamond.. Beşincisi.. "Dünyayı Değiştiren Fizik Devrimi ve Yedi Büyük Fizikçi.." Etienne Klein, Georgi Gamow'dan başlayıp, Einstein'e, kuantum fiziğini kuran adamları anlatıyor.
Georgi Gamov, benim için özel.. Çünkü hayatta okuduğum ilk bilimsel kitabın yazarıydı o..
Mikro Megas adlı kitabı, uzaydaki en küçüklerden, en büyüklere, o kadar meraklı şeyler anlatırdı ki, okumaya doyamazdım. Bir ilkokul öğrencisini, tatil için köye yollarken, bu kitabı bavuluna koyarak, onun "Müspet ilimler" merak ve kafası ile yetişmesini sağlayan babamı, bir daha minnet ve şükranla anmak isterim, şimdi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA