Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir Gamze geliyor ki!..

Pazartesi akşamı nasıl yoğundu İstanbul'da "Mutlak gitmem gerek" dediğim geceler.. Diyorum ya, gerçek bir Dünya Kültür Kenti oldu, İstanbul'um.. Ama Süreyya Operasını seçmek için fazla zorlanmadım. Çünkü orda gençler vardı ve ben gençleri izlemeye, keşfetmeye bayılırım bilirsiniz..
Kadıköy Belediyesi gençler arasında bir keman yarışması yapmış. Jüride, Ayla Erduran, Suna Kan, Ayşegül Sarıca, Cihat Aşkın gibi keman devleri, Gürer Aykal gibi dünyaca ünlü bir müzik adamı var. Ağırlığa bakar mısınız..
Gittim ve gittiğime değdi.. Bir genç kemancı dinledim ki, muhteşem..
Muh- te- şem!..
Bu ismi bir kenara yazın..
Gamze Erengönül!..
Sarasate'nin Carmen Fantezisi'ni bir çaldı ki, en sevdiğim eserlerdendir. Kaç kez dinlediğimi bilmiyorum, en ünlü kemancılardan, plaklar dahil..
Gamze, bir başka boyuttan çaldı Carmen'i.. Son günlerde Kuantum Fiziğine merak sardım ya.. Kitap üstüne kitap okuyorum ya.. Bizim evrenimiz zamanın da eklenmesiyle 4 boyutlu.. Kuantum Fiziğinde ise evren on boyutlu.. Bu on boyutlu evrende titreşen sicimler..
Gamze'nin kemanın telleri, o sicimlerden biriydi işte.. Nasıl aldı uçurdu salonu, kim bilir kaçıncı boyuta.. Ondan evvelki Ravel Çiganı da harikaydı ama, Carmen'deki yorumu.. O yaşta o yorum gücü..
Gamze yarışmanın birincisi olmuş zaten.. Ayla Erduran ölmüş, bayılmış kıza..
Üçüncü olan en küçükleri Asaf Öksüz.. Tertemiz, pırıl pırıl bir çocuk.. Beethoven'in Keman/ Piyano sonatını seslendirdiler, Beril Eren'le.. Nefistiler.
Sonra ikinci Simge İster geldi sahneye.. O da Brahms'ın keman/ piyano sonatını çaldı gene Beril'le..
Simge'ye bir tavsiyem var. Bu tür, her yaştan, cinsten insanın geldiği konserlerde, popüler eserler seçerse, çok daha başarılı olur. Brahms'ın sonatını değil de Macar Danslarını seslendirseydi mesela, salonu yıkardı.
Kendi konserinde yarın istediğini çal. Oraya seni ve klasik müziği sevenler gelir çünkü ve hünerlerinin farkına varırlar.
Bu o konser değil.
Tüm sanatçılarımız, "Ne çalmalıyım" derken kendilerine, bu ayrımı yapmalı aslında..
Simge de geleceğin yıldızlarından olacak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA