Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah Cengiz Ah!..

Cengiz dostum (Semercioğlu) "Türk seyircisinin filmi Star Wars değil, Düğün Dernek'tir" demiş.. "Türk okurunun gazetesi Hürriyet'tir" desem ne anlarsa, o manada..
Efendim, Star Wars hafta sonunda 334.911 seyirci toplamış.. Düğün Dernek'i 621.485 kişi..
"Bu da gösteriyor ki, Türk Seyircisinin (Ya da Hürriyet Okurunun) filmi, Düğün Dernek'tir. Recep İvedik'tir" diyor.
Bu hataya ben de düşmüş, sonra araştırmıştım..
Öğrendim ki, Cengiz, "Gişe" ile "Kişi" ayrı kavramlar. Bir filmi ayni kişi beş defa izlerse, gişe 5 olur. Ama seyirci 1'de kalır..
Film yapımcısı, sinema işletmecisi, Tv kanalı tecrübeli yöneticileriyle konuştum..
Dediler ki..
"Bazı filmler var, konusu yoktur nerdeyse.. Rastgele bir anda sinemaya gir. On dakika izle, çık.. On dakika gülersin.. Öyle yazılmıştır senaryoları..
İnsanı durmadan güldüren gırgırlar.. Recep İvedik'i 10 defa seyredenler var.. Sebep bu.. Kemal Sunal filmleri on defa tekrar etse kanalda reyting yapıyor. Çünkü rastgele bir anında aç, bir dakika içinde gülmen garanti. Kemal'i görmek yetiyor gülmek için.."
Cem Yılmaz'ın bin defa izlenmiş Stand Up kaydından bire bir yapılmış film, niye birbirinden güzel Cem Yılmaz filmlerinden üç misli, beş misli gişe yapıyor?. Filmi çünkü bir defa izlersin. Stand up'a ise ne zaman, kaç defa gitsen eğlenir, gülersin..
Jöton düştü mü Cengiz?.
İnanmazsan, sen de bir araştırma yap da gör..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA