Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dolandırma Sanatı!..

1960'larda seyretmiştim, Flim-Flam Man diye bir film.. Türkçe adı Üç kağıtçı idi galiba.. George C. Scott, Amerika'nın ünlü bir dolandırıcısı..
Onlarca genci yetiştirmiş.. Michael Sarrazin'i yanına alıyor, yardımcı diye. Ve ona "Dolandırma sanatı"nı öğretiyor.
Sarrazin yapacakları işi öğrenince "Bizi yakalarlarsa asarlar" diyor, dehşet içinde.. Scott, mesleğin sırrını söylüyor..
"Sadece dolandırıcıları dolandır, oğul. Namuslu bir adamı dolandıramazsın!."
O zamanlar içki yasağı var Amerika'da, mafyayı türeten yasak.. Scott ve Sarrazin bir kamyon dolusu, içinde su olan viski etiketli şişe ile bir kasaba bakkalının kapısını çalıyorlar..
"Bir dolara viski" diyor Scott.. Adam kamyondaki en ön kasadan bir şişe seçip açıyor ve tadıyor.. Enfes.. "Hepsini indirin" diyor. Su şişelerini hem de o zaman nerdeyse işçi gündeliği bir dolara satıp, gazlarken, Scott, dersini tamamlıyor..
"Bak oğul.. O bakkal bizi bir dolara viski satacak kadar gerzek sanıyordu. Bizi kazıklayıp aldıklarını kasabadaki müşterilerine karaborsadan onar dolara satmayı ve voliyi vurmayı hesaplıyordu. Yoksa onu dolandıramazdık."

***

Şimdi bu Üç Kağıtçı filmi, durup dururken mi aklıma geldi sanıyorsunuz?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA