Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mide krampı yapan bir film!..

1991'de Keanu Reeves ve Patrick Swayze'nin oynadığı orijinal Point Break / Kırılma Noktası'nı izlememiştim.
2015'teki hem de üç boyutlu yeni çekimine gittim ve mide krampları çekecek hale geldim, kendimi kasmaktan..
Hiçbir oyuncusunu tanımadığım filmin asıl kahramanları, tehlikeli sahneleri onların yerine oynayan dünya çapında profesyonel sporcular. Bu yüzden esas oyuncuları bilmek de önemli değil zaten.
Efendim minik bir çete.. Ozaki adlı bir Uzak Doğulu, Doğa'yı yenecek 8 ölümcül madde belirlemiş. Hepsini tamamlayan Nirvana'ya, yani cennete gidecek. Esas bu.. Gerisi palavra..
Maddeler mi?.
Bir uçaktan paraşüt açmadan atlayacaksınız. Meksika'daki ünlü ve yüzlerce metre derinlikteki "Yutan Kuyu"yu isabetleyeceksiniz. Paraşütü kuyunun içinde açacaksınız mesela..
30 metreyi bulan Okyanus dalgasında sörf yapacaksınız mesela..
Venezuela'daki Angel Şelaleleri, dünyanın en yükseği.. Dimdik bir uçurumdan aşağı akar. En alttan hiçbir araç ve alet kullanmadan, sadece parmaklarınızla o müthiş tepeye tırmanacak, sonra da kendinizi boşluğa, yüz bilmem kaç metre aşağıdaki suya bırakacaksınız.. Falan filan..
O sekiz maddeyi hem de üç boyutlu izlemek bitiriyordu beni..
Bunca aksiyon filmi izledim, böyle gerildiğimi hatırlamıyorum..
Sinirlerine güvenenlere..
..Ve de insan oğlunun sınırlarını merak edenlere..
Bir de not.. Dünya Mirası Angel Şelaleleri'nden sadece uzaktan çekime izin vermiş, Venezuela hükümeti. Bunun üzerine, filmin bence en nefes kesen, en güzel sahnesini oluşturan bu çekim, 500 bin dolara mal olan, bir futbol sahası büyüklüğündeki makette yapılmış..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA