Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nuri Turan!..

Ağbimi aramıştım.. "Nuri Turan'ı kaybettik. Erdenay (Oflas) aradı biraz evvel, o söyledi" dedi..
1957'de gazeteciliğe başladığımda yazmayı en sevdiğim spor atletizmdi. O zaman gazeteler gece çalışır. Öğleden sonra atletizm sahasına giderdim.. Cahitler, Ekremler, Fahirler, orta okuldan sınıf arkadaşım Çetin Şahiner, hemşerim Muharrem, Aycan Önel, Gül Çiray.. Hepsi dostlarım... Aile gibiydik. Besim Hoca, reisimiz.
Disk ve gülle atma Türkiye rekortmeni Nuri Turan da orda.. Jandarma Albayı idi, Nuri Ağabey.. Belki de o sebeple onunla biraz resmi dururduk..
Sporcuların sevgilisiydi Nuri Turan.. Çünkü hepsinin askerliklerini Ankara'da, Jandarma Okulu'nda, ya da Muhafız Gücü'nde yapmalarını bir şekilde sağlar, iki sene için spordan kopmalarını önlerdi.
Emekli olunca Atletizm ve Boks Federasyonlarına Başkanlık da yaptı. Kolej'e Beden Eğitim Hocası oldu. Öyle yönetici, öyle sosyal bir adamdı, Nuri Turan.. Adamdı..
Mekânı cennettir, mutlak!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA