Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sahipsiz İzmir!..

İzmir'de şimdi kaç yerel gazete çıkıyor bilmiyorum. Ama en büyük ikisi her gün bana geliyor. Yeni Asır ve Ekspres.. Biri iktidar, öbürü muhalefet eğilimli.. İkisini birden okursam ancak, İzmir'de neler olup bittiğini çıkarabiliyorum. Çünkü birinde olan öbüründe yok. Birine göre ak, ötekine göre kara oluyor..
Son zamanlarda iki önemli sorun patlak verdi İzmir'de..
Göztepe ve Karşıyaka'nın stat ihaleleri.. Ve Basketbol All Star gecesinin İzmir'den İstanbul'a transferi..
İki gazete de bu olaylara "İzmir" değil, siyasal temayülleri açısından yaklaşınca, kafam karıştı. 40 yıllık İzmirli ağabeyimi aradım.. "Yahu neler oluyor bir öğrensene" dedim..
Müthiş bir not geldi ağabeyimden.. Açıp teşekkür ederken "Hepsini öğrenmeme iki telefon yetti" dedi.. O iki telefonu etmeye bile üşenen, ya da bilip de yazamayanlarla spor sayfaları hazırlıyoruz iyi mi?.
Polemiğe girmeden durumu özetlemek istiyorum..
Göztepe ve Karşıyaka Statlarının bugünkü yerlerinde yeniden inşa edilmeleri işi TOKİ'ye verilmişti. İzmir Belediyesi, tıpkı yıllar önce Belediye Başkanı, hem de Fenerbahçe kongre üyesi iken Fener Stadı'nın genişletilmesi projesine "Hayır" diyen ve Başbakanlığı döneminde de Ali Sami Yen Stadı'nın yıkılıp yeniden yapılma izni almak için Ankara'ya gelen Galatasaraylıları da geri çeviren Recep Tayyip Erdoğan ile ayni ilkedeydi..
"Stadyum yapılmak istenen alan, konutların yoğun olarak yer aldığı, hem de 1. derece deprem bölgesi olan kentimizde 'Afet Sonrası Çadır Kurulacak Alan' olarak hizmet vermesi planlandığı bir yerdir. Stadyum ile bölgedeki mevcut trafik yükü ciddi bir artış gösterecek ve bu durum özellikle maç günlerinde kentin yaşamının kilitlenmesine yol açacaktır. Bu statlar yerleşim bölgelerinin dışına yapılmalıdır."
Araya seçimler girince stat ihale işi polemik haline getirildi. Belediye, stat arazileri üzerindeki paylarını Gençlik Spor Müdürlüğü'ne devredip aradan çıktı ama İzmir Sivil Toplum örgütleri davalar açtılar ve Göztepe ve Karşıyaka Stat ihaleleri için "İptal" kararı çıktı. Şimdi ihaleleri alan şirketlerin karara itiraz haklarını kullanmaları beklenirken, Karşıyaka Stadında zemin iyileştirme çalışmaları, Göztepe Stadı'nda da yıkım devam ediyor.
All Star olayına gelince.. O tam bir skandal.
Basketbol Federasyonu "Halkapınar salonundaki aksaklıklar giderilmediği için geceyi İstanbul'a aldık" yalanını kararına gerekçe yaptı.
Evet.. İzmir'de salon yenileme çalışmaları var. Ama bunlar salon dışında, çevre düzenlemesi olarak devam ediyor. Onlar da 23 ocakta yetişecek.
İzmir İl Spor Müdürü Ali Osman Tatlısu, "Biz, her türlü hazırlığı yapıp, organizasyon gününü bekliyorduk ki, böyle bir haber aldık. Bu İzmir'e verilen bir cezadır. Bu organizasyona engel olacak hiçbir sorun yoktur" dedi.
İşin federasyon da farkında ki, "Salondaki aksaklıklar" gerekçesini resmi sitelerinden sildiler.
Asıl gerekçe de bu arada ortaya çıktı. Gecenin sponsorları 10 bin kişilik İzmir salonuna karşı 14 bin kişilik İstanbul'u istemişler, İstanbul'da olursa medyanın daha çok ilgi göstereceğini düşünmüşler ve federasyona değişiklik için dayatmışlardı. Federasyon da boyun eğmişti..

***

İzmir için bu çok önemli iki olayın ikisini de, siyasal polemiklerin dışında kalarak yazan, sahiplenen, savunan İzmir gazetesi var mı derseniz?.
Tirajlarına bakın.. Cevabı bulursunuz!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA