Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şimdi İstanbul!..

Ne zamandır yazacağım, elim değmedi bir türlü.. Karton üzerine çizili şekillerle, zar atıp hane hane giden oyunlara oldum olası meraklıyım. Daha ilkokulda Kızma Birader ile başlamıştı merakım.. Sonra Kilis'imin peçici.. O karton değil, beze işlemeydi.
Karton Oyunların uzmanı Amerikalılar. Bir sanayi yaptılar, Atari elektronik oyunları çıkana kadar.. Sonra da günümüz bilgisayar oyunları hastalık haline geldi.
Amerikan oyunlarını Holly tanıttı aileye.. PX'ten alır alır gelirdi, çeşit çeşit, ailecek oynardık.. Dostlar hatta masa oyunları geceleri düzenlerdik..
Holly ile en popüler oyunumuz Monopoly idi.. Bilirsiniz..
Şimdi bu Monopoly, "Dünya Şehirleri" üzerine yapmaya karar vermişler. Oyuna girecek şehirleri seçmek üzere de internet anketi düzenlemişler.. 182 ülkeden 4 milyon oy gelmiş. Yeni Monopol kartonunda yer alan 22 kentten biri İstanbul olmuş, iyi mi?. Hem de ilk beşe girerek. Yani en değerli yerlerden yeşil haneye girerek. Monopol (Tekel anlamına gelir) oynarken İstanbul'u almayı başardınız mı, zar atıp oraya düşen herkesten para kazanıyorsunuz.
Oyun şimdi bizde de piyasada..
Ankara'da özel yaptırdığım oyun masası, hala evimde.. Monopol de üzerinde duruyor..
Onlara bakıyor ve Ankara günlerini hatırlıyorum.. Aileyi.. Dostları..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA