Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fine Dining Meyhane!.

Meyhane dediğin salaş yerdir. Akla hep öylesi gelir.. Ama Serdar Akinan'ın yeni açtığı Efruz, tüm kuralları yıkmış.. Hayatımda ilk defa "Fine Dining" yani tam klas bir meyhane gördüm..
Sıraselviler'de City Center diye bir otel var. Onun terasında.. Kapıdan içeri adım atarken büyüleniyorsunuz.. Duvar yok.. Çepe çevre cam.. Camdan dışarda da, çepeçevre o muhteşem, o dünya güzeli kentim İstanbul..
İnsan o ortamda zehir olsa yer.. Ama Serdar, önlüğünü takıp mutfağın başına geçmiş ve öyle lezzetler çıkarmış ki, soğuklar, ara sıcaklar ve ana yemekler olarak..
Öyle menüye falan bakmaya gerek yok. Önünüze sıra ile geliyor, bin çeşit açılış ve pişmesi tam yedi saat süren ana yemek, et.. (İsteyene balık tabii.. O seçim hakkınız var artık..)
Gittim. Öyle bayıldım ki üç gün sonra gene gittim.. Erol (Kaynar/ Salomanje, Sortie, Cento per Cento) "Yahu bu ayki yazımı yazamadım. Sen takip edersin, beni yeni bir yere götür" deyince "Efruz" dedim tabii.. Erol bir yemek dergisine aylık yazılar yazıyor da..
Masaya oturduk. Erol bir yandan tadıyor, bir yandan not alıyor.. Bir ara bana dönüp güldü..
"Şu işe bak.. Ben restorancıyım.. Buraya gazeteci olarak geldim.. Serdar gazeteci, burada restorancılık yapıyor.."
Hem de ne gazeteciydi Serdar.. NTV, CNN, HaberTurk ve Sky Turk'un kuruluşlarında çok önemli ve çok başarılı işler yaptı.. Ama bıktırdılar, usandırdılar ve meslekten kaçırdılar.. Efruz'u görünce "İyi etmişler" dedim içimden..
Her iki gecede de, son yıllarda eğlenmediğim kadar eğlendim. Mekan güzel. Manzarası olmayan masa değil, sandalye yok. Ağzına koyduğun her şey değişik.. Her şey ayrı lezzet..
Üstüne üstlük bir de fasıl var. Üç genç kız, Udi Huriye Aliefendioğlu, kanuni Elif Sarısaltıkoğlu ve solist Ayşenur Yağız!.
Dünya tatlısı kızlar ve dünya tatlısı da fasıl yapıp, neşemize neşe katıyorlar..
Gittiğim iki gece de, salonun yarısı kutlama masalarıyla kaplanmıştı. Bir özel gün için gerçekten özel bir mekan çünkü..
Şimdi "Meslektaşın.. Torpil yapıyorsun" diyen çıkabilir, beni tanımayanlar arasında.. Onlara tavsiyem.. Gidin.. Yazdıklarımı fazla değil, eksik bulmazsanız, para yok!.
Gösterin Serdar'a bu yazımı, hesabınızı bana yollasın!.
Hesap mı?. En ucuz meze 5 lira.. En pahalı ana yemek 40!.. Yani fiyatlar fine dining değil..
www.efruz.net

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA