Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Uzun yol albümleri..

Yani trafik gıdım gıdım giderek yolu uzatıyorsa, ya da çıktığınız yol zaten uzunsa, işte size kısaltacak iki CD.. Birbirinden çok farklı türlerde, ama ikisi de her zevke hitap eden albümler bunlar.. Denendi ikisi de, sık sık çok farklı insanların bindiği arabamda.. İkisi de ilgi çekti.. İkisi de beğenildi.. İkisi için de "Yahu bizde alalım" dendi..
İlki, Dünya çapında.. Gerçekten öyle.. Dünya çapında flüt virtüözümüz Bülent Evcil, Philip Moll'un piyanosu eşliğinde, hem de klasik müziğin en keyifli, en popüler parçalarını seçerek "The Virtuoso Flute" adlı bir albüm yapmış. Albüm piyasaya çıkmadan "itunes ve spotify"dan dünyaya yayıldığı için, Amerika'nın flüt dergisi "The Flute Talk" Bülent'e ulaşmış ve bir röportaj yapmış. Albümü nisan sayısında dünyaya tanıtacak..
Bizde mi?. Sen mini etekli ikoncan değilsin ki.. Haberi bile olmaz, medyamızın..
Albüm, müthiş bir Carmen Fantezi ile açılıyor. Bizet'nin yapıtını François Borne uyarlamış. Bir Sarasate uyarlaması Çigan (Zieunerweisen) var ki, arabanızın tavanı alçaksa dikkat edin. Oynatır, zıplatır, kafanızı vurabilirsiniz. Vittorio Monti'nin Çardaş'ında hele.. Ya Bricciaildi'nin Venedik Karnavalı..
Hele de finaldeki Rimsky Korsakov'un Çar Saltan Operasından, o ünlü, o müthiş "Yabanarısının Uçuşu.."
Ben "Klasik sevmem.. Ben klasikten ne anlarım" demeyin.. Alın, kesin seveceksiniz..
İkincisi "Aşka 22 Durak!.."
Ali Kocatepe
, yapımcı olarak en iyi işlerinden birini yapmış.. 22 çok hoş, çok keyifli, çok bilinen, çalınırken herkesin mırıldanacağı 22 pop şarkısı seçmiş.. Tamamen akustik sazlarla çaldırmış. Aysun Kocatepe de okumuş. Zaman zaman bence gereksiz alaturka ara nağmeleri dışında fevkalade de lezzetli okumuş. Yer yer de düetler.. Kubat.. Murat Dalkılıç ve Cemil Demirbakan'la..
Açılış, sözlerini Sezen'le paylaştığım Özdemir Erdoğan ve Sezen Aksu'nun okudukları Küçük Bir Aşk Masalı..
Gerisi de masal gibi geliyor zaten.. Tanju Okan'ın okuduğu Hasret, Bora Ayanoğlu'nun Güller ve Dudaklar'ı, Ali'nin baş yapıtı, Ben Gene Sana Vurgunum, benim vaz geçilmezim Kördüğüm..
Daha neler neler!..
Yani arabanız kalabalıksa, Aysun'a eşlik de edersiniz.. Al sana eğlence..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA