Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dost kaybetme sanatı..

Babam Dale Carnegie hayranıydı.
Hemen her kitabını alırdı.. Biz de okurduk tabii..
Amerikalı yazar ve öğreticiydi. Ün kazanan kurslarında kendini geliştirmeyi, satıcılığı, kurumsallaşmayı, halk önünde konuşmayı kişisel yetenekleri geliştirmeyi, liderliği öğretirdi.
1936'da yazdığı ilk kitap best seller olmuştu. Hala da satıyor.. Babamın ilk Carnegie kitabı da oydu..
"Dost Kazanma ve İş Başarma Sanatı."
En sevdiğim, "Üzüntüyü Bırak, Yaşamaya Bak" olmuştu, o ayrı.
Dost Kazanma Sanatı'nı kaç defa okudum bilmem, ama öğrenmediğim kesin..
Çünkü "Dost kaybetme"nin yolunu adım gibi biliyor, ama vaz geçemiyorum..
Hele bu meslekte eleştirmeyeceksin.. "Dost acı söyler"e inanma.. Asıl dostun o olduğuna bakmaz, selamı sabahı keserler.. Çünkü ülkemde asıl geçerli olan "Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulması"dır..
Ama ne yapalım.. Bende hastalık.
Kafamdakini söylüyorum. Giden gidiyor..
Kendimi teselli ediyorum.. "Boş ver. O zaten gerçek dost değilmiş. Yüzüne gülüyormuş ki, hakkında iyi yazasın.."
Haber kanallarının feci halini yazıyorum..
Dost kaybede ede yazıyorum.. Selam yok..
Arama yok.. Yolda karşılaşsak, karşı kaldırıma geçiyorlar..
Ne yapalım..
Dün akşam üzeri eve geldim.. İlk işim haber kanallarını dönmek olur ya.. Kırmızı bir alt yazı varsa, yeni, önemli bir şey vardır.. "Et fiyatları (!)" gibi.. Yoksa gerisi palavra.. Sabah gazetelerinden alınmış bayat ve rastgele seçilmiş haberler..
NTV'yi açtım ki, Simge.. Benim sevgili arkadaşım, kardeşim Fıstıkoğlu.. HaberTurk'te ziyan etmişlerdi kızı, bir takım kompleksliler. NTV'ye geçmesine çok sevindim.
Spor Akşamı programı başlıyormuş da, anons yapıyor.. "Bugün size sadece futbolla değil, bütün sporlarla ilgili haberlerimiz var" deyince, kumandayı bıraktım, koltuğa yaslandım.. "Güzeelll" diyerek.. "Mesela nedir diyorsanız" diye devam etti Simge..
..ve örnekleri verdi.. Arkasında fonda resimler var.. Birer birer.. Aziz Yıldırım. Dursun Özbek.. Fikret Orman.. Özet verdi Simge.. "Üç futbol haberi.. Üç büyüklerin başkanlarından.."
Sonra haberlere geçtik. Üç palavra, şişirme, baştan savma haber..
En yenisi Aziz Yıldırım 45 gün ceza almış.. Yahu koca spor servisi var orda.. Oturup ajanstan gelen haberi bi gıdım geliştirsene.. Bu Aziz'in 17 yılda aldığı kaçıncı ceza.. Aldığı cezaların toplamı kaç yıl, kaç ay olmuş?.
Aziz bu cezaları ipliyor mu?. Elde cep telefonu.. Ulaş adama.. "Size 45 gün, Dursun Beye beraat.. Nedir bu" diye sorsana.. Haberine izleyenin, ilk gördüğüne "NTV'de dinledim, biliyor musun" dedirtecek bir renk, bir yenilik, tek bir yeni, özel unsur katsana.. Geçiniz. Kim uğraşacak.. Soran mı var ki?.
Sonra üç futbol haberi daha.. Arşiv görüntülü, naftalin kokulu.. Sabah bütün gazetelerde olan Mustafa Denizli'nin 24 saat önce söyledikleri mesela.. Yahu Denizli'nin kendisi dahil, koca Galatasaray'da o konuda konuşacak, bayat haberi güncelleştirecek bir telefonu çevirmekten de mi acizsiniz?. Ona da mı üşeniyorsunuz?.
Üç büyükler bitti. Bizden haberler de bitti.
Bundesliga haberleri geldi. Bayat.. Eski.. Liverpool seyircisinin bilet fiyatlarına itirazı geldi.. Hala futbol.. Ve de bizim millet de en çok Liverpool'da biletleri merak ediyor ya..
O da bitti.. Yarım saattir futbol izliyoruz, artık sıra başka spora gelir.. Öyle dedi ya en başta Simge..
Sıradaki haber "Paris Saint Germaine hocası ile sözleşmesini iki yıl uzatmış.."
Çevirdim TRT Müziği, sinirlerim yatışsın diye..
Simge'ye de kızamadım.. Bu oyunlara gelmediği, kafa tuttuğu için HaberTurk'te barınamadı kız..
Dilara Gönder'in NTV'de tutunamadığı gibi..
İşsiz kalmak istemiyorsan, boyun eğeceksin, için kan ağlayarak!.
Gizli İşsiz Haber Kanalları'nda başını sallayıp, maaşını alacaksın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA