Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Arda'nın işi zor!..

Arda Celta Vigo maçında, 78'inci dakikada oyuna girdi. Üçüncü değişiklik hakkında.. Maçın kazanıldığı belli olduktan sonra, Kaptan İniesta'nın yerine.
Bu iki şey demek..
1. Artık Barcelona'da oynaması zor. İlk on birde oynadığı yerde artık Hocası Sergio Roberto ve Rakitic'i düşünüyor. Oysa bu yerin ilk adamıydı Arda, oynama hakkı kazandığı ligin ikinci yarısı başlarken. Sonra Rakitic ilk onbire girdi. Şimdi de Sergio..
Neden böyle oldu?. Çünkü Arda, Türk Milli Takımı'ndaki, o coşkulu, o lider, o topa basan, o adam eksilten, o oynayan ve oynatan futbolunu Barcelona'da unuttu. "Aman hata yapmayayım" felsefesine düştü. Benim şaşkın medyam "59 kez topla buluştu, 58 isabetli pas verdi" diye övgüler düzerken, "Bu futbolla adamı Barcelona'da oynatmazlar" diye yazdım.
Barcelona büyük takım. Büyük takım yaratıcı futbolcularla oynar. Hem seyir zevki yaratır, hem de kazanır.. "Üç metre yanında ya da gerisindeki adama topu atıp, 'Ne olacak' diye ardından yürüyerek bakan adamı oynatmaz" dedim..
Sevgili Arda, o 12 dakika senin için çok önemliydi.. Şimdi tek başına otur ve o 12 dakikayı tekrar tekrar izle.. Hocanın yerinde olsan, o Arda'yı mı oynatırsın, Rakitic'i mi?.
Riskleri göze alman lazım Arda.. Ve de çok koşman.. Top sizin takımdayken, topu almak, kendini göstermek için koşmalısın. Eşsiz futbol yeteneğini ortaya koyacağın bir bireysel hareket yapma durumun varsa, riski alacaksın. Yoksa, basit pas verme durumundaysan, pası verdikten sonra, çok daha hızlı boşa koşup oyunu ileriye taşımalısın. Top rakibe geçerse, deliler gibi savunmaya dönmelisin. Arkadaşların ve seyirci, senin hırsını, heyecanını, coşkunu görmeli.. Sahada yürüyen ve seyreden bir adam değil.
Rakitic bunları yaptığı için kaptı formanı Arda.. Yaptığı için golünü de atıyor, işte..
Oynadığın 12 dakika içinde Barcelona nasıl şov yaptı, iyi izle.. NBA gibiydiler. Neymar, İlhan Mansız çalımı ile yıktı tribünleri. Suarez'e attırdığı golle yıktı.. Messi penaltıyı doğrudan kaleye atsa, o kadar alkışlanır mıydı?. Şov yaptı, kıyamet koptu.. Takım maçı hem de nasıl garantilemiş, artık şov zamanı.. Sen o şovun neresindesin Arda, iyi izle ekranda kendini..
2. Gelelim işin iyimser tarafına.. Hocanın seni oyuna alması, senden kolay vazgeçmeyeceğini gösteriyor.. İniesta gibi birinin yerine düşünülmek, az olay değil..
Hadi Arda..
Barcelona'ya hasbelkader gelmiş bir çaylak gibi değil, Türk Milli Takımı'nı zafere taşıyan o "Kaptan" gibi oyna!.
Yani "Aman hata yapmamayım ha" diye kolay ve basit değil.. Soyunun seyirci gibi hiç değil..
Yani yüreğinle.. Zor ve yaratıcı!. Koşarak.. Ölesiye koşarak!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA