Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir "Devlet Adamı" konuşması..

"Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşeti yaymasını engellemeliyiz."
Olayın olduğu saat 18.41.. Bu konuşmanın yapıldığı saat 19.20!. Yani, Ankara'nın göbeğinde hala siren sesleri, ambulans ve güvenlik arabaları trafiği hızla devam ederken yapıldı bu konuşma..
Yani hazırlık yok.. Danışacak, konuşacak vakit bile yok
Yani, tamamen anında.. Tamamen doğaçlama..
Yani tamamen içten geldiği gibi..
Güzelliği de burda zaten..
Konuşan İktidar Partisi Sözcüsü, Ömer Çelik.. Hani geçen dönem Kültür Bakanı iken hem de nasıl eleştirdiğim siyasetçi..
"Gün 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür" diyor.. Öyle değil mi?. Öyle demeyen, diyemeyen, "Biz"den biri olabilir mi?.
Bugün 78 milyon "Türkiye" olmalıyız. Amacı zaten bizi bölmek olan teröre karşı bile "Biz" olamıyorsak eğer, o zaman "Bu vatan kimin?."
"Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşeti yaymasını engellemeliyiz."
Tekrar dikkat çekiyorum.. Daha çıkan yangın sönmemiş, alevler ve dumanlar kilometre uzaktan görülürken bu soğukkanlı çağrıyı, en sıcak anda yapmanın adı değilse eğer, "Devlet Adamlığı" nedir?.
Evet!.. Aynen öyle.. Dehşet ortamı oluşturmak isteyen terörün kucağına düşmeyeceğiz. Onun ekmeğine tereyağ sürmeyeceğiz.. Dehşete kapılmayacak, öz güvenimizi yitirmeyecek ve yaşamımızı sanki o olay hiç olmamış gibi sürdürmeye çalışacağız.. Hiç olmamış gibi..
"Telaş, panik, dehşet, korku" onların yaratmak istediği duygular zaten.. Bunlara kapıldık mı, saklandıkları deliklerde bayram eder, kutlama yaparlar..
Onlara bu zevki, bu coşkuyu vermemek gerek.
O zaman dehşeti yayacak her sözcük, her görüntüyü kullanmaktan kaçınacağız.
Biz soğukkanlı, biz sakin kalabilirsek, biz bağrımıza taş basıp, hayatımıza aynen devam edebilirsek, o zaman o canlı bomba pisi pisine ölmüş olur!.
Ömer Çelik'in sözlerine benim ekleyeceğim tek şey var!.
Kimse, ama hiç kimse, bu alçakça terör eyleminden kendisine siyasi fayda çıkarmaya teşebbüs etmesin.
O zaman, meydan, öküz altında buzağı arayan komplo teoricilerine kalır. Lanet olası eylem, asıl o zaman amacına ulaşır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA