Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Utanç medyası ve vefa yoksunları!..

İki gündür sizlere tarihi bir konseri yazıyorum, hem de özetleyerek.. İçimden gelenlerin yarısını atlayarak..
Peki, yazmasam haberiniz olacak mıydı?.. Bunca gazetede.. Bunca magazin ilavesi.. Bunca televizyon?.
Yahu naklen yayınlanacak konser bu.. Cumhurbaşkanlığı Koro ve Orkestrası, Klasik Türk Musikisi konseri veriyor. O yetmez mi tek başına, TRT'nin nakletmesi için.. TRT niçin var?. Niçin kamu televizyonu o?. Niye benim vergilerimle besleniyor?.
Nerde foto muhabirleri, magazin yazarları?. Böyle bir konseri bol resimle tam sayfa versen okunmaz mı?. Hepiniz her gün ayni on para etmezlerin resimlerini yüzlerce kez basarak, sayfa mı yaptığınızı sanıyorsunuz?.
CRR'de sahnede, Alaeddin Yavaşca'dan Elif Güreşçi'ye Türk Sanat Müziği Tarihi var, hanımlar beyler.. Tarih yan yana.. Onu kaçırdınız.. Üzülen var mı içinizde.. "Biz ne halt ettik" diyen?.
22 Şubat'ta dünya çapında bir Flüt Sanatçımız Şefika Kutluer, Süreyya'da bir konser verdi. Konser sırasında gene dünyaca ünlü bir ressam, Ertuğrul Ateş, dinlediği müziğin ilhamı ile doğaçlama resim yapacaktı.
Kültürden, sanattan vaz geçtik.. Bundan iyi magazin olayı olur mu?. Gidemiyordum. Bizim magazincilere haber verdim.. Olayı izah da ettim..
Zahmet bile etmediler.. Bu mudur gazetecilik?.
O gün Yavaşca Konserinde, Kültür Sanat Yazarları bile yoktu..
Ayrıca.. 90 yaşındaki Yavaşca bugün "Türk Sanat Müziği Sanatçısıyım" diyen herkesin, istisnasız hocasıydı.. Nerdeydi onlar?.
Bir sanatçının, bir ustanız, hocanızın 90 Yaş Konseri, kaç asırda bir olacak gecedir?. Böyle bir geceye de gitmezseniz, nasıl sanatçı olursunuz siz?. Ruhsuz, vefasız sanatçı olunur mu?
Hepinize yazıklar olsun!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA