Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Olmadı Orhan Atik!..

Stefan Zweig'in bana çok şey katan, kattığını bildiğim için de herkese "Mutlak okuyun" dediğim bir kitabı vardır. Bu sütunlarda 25 yıldır en az 25 kez söz ettim.. "İnsanlık Tarihinde Bir Yıldızın Parladığı Anlar!."
En sevdiğim yazarların başında gelen usta, bu kitabında 12 örnek yaşanmış öykü ile "Deha"yı anlatır ve der ki..
"Her insanın yaşamında yıldızının parladığı bir an vardır. Deha, o anı kullanan insandır.."
Galatasaray alt yapı hocası Orhan Atik için, şu kritik dönemde A takımının başına geçmek, tam da "Yıldızın parladığı an"dı işte.. Kaybedecek hiçbir şeyi yoktu. Çünkü Galatasaray zaten dibe vurmuştu ve kimse ondan bir şey beklemiyordu. Yani "Hiç eleştirilmeyecek tek kişi varsa," oydu..
Bu ona, olabildiğine yaratıcı, olabildiğine yürekli olma fırsatını veriyordu.
Yani kumar bile oynayabilir, zar bile atabilirdi. Haftalardır "Hep yek" atan Galatasaray için zar atmak neyi kaybettirirdi ki?.
Ama "Düşeş" gelirse, işte o zaman Orhan Atik "Yıldızının parladığı anı iyi kullanmış" olarak, hem de nasıl alkışlanır, hem de nasıl bir anda zirveye yükselirdi.
Genç adamı iki maçında iyimser izledim. Cesur görünen hamlelerinin altını çizip olumlu eleştiriler yazdım.. Tavsiyelerde de bulundum.
Bugün ayni iyimserlikte değilim..
Çünkü, sahaya çıkardığı 11'ler bir yana.. Her iyi hoca, maçı önce kafasında oynar ve ona göre bir on bir seçer.. Ama maçı iyi izler.. İyi okuyorsa, evdeki hesabın uymadığını işlerin iyi gitmediğini en kısa zamanda sezer ve en katkı yapacak değişiklikleri dakika ziyan etmeden yapar..
Orhan Atik, kazanamadığı son iki maçta, değişiklikleri yapmakta çok geç kaldı ve çok yanlış değişiklikler yaptı..
Onu izlerken "Ya maçı okuyamıyor, ya dışardan onu kullanan biri var. Ondan gelen haberi bekliyor ve onun yanlışına alet oluyor" dedim. Bunların ikisi de birbirinden feci "Olmaz"lar..
Bak Orhan,
Belli oldu ki, Fenerbahçe maçında da takımın başında sen olacaksın..
Bu maç, senin yıldızının ikinci kez parladığı an!. İşte bir şans daha.. Kullanabilirsen?.
Sen, Akhisar ve Gençlerbirliği maçlarının kasetlerini, tek başına odana kapanıp, ezberleyene kadar izle.. Ben tavsiyelerimi ondan sonra yazacağım ki, işe yarasın!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA