Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dümbüllü ve Ödülü!..

Müjdat Gezen'e bir daha teşekkür.. Dünya Tiyatrolar Günü'nde 36'ncı kez, İsmail Dümbüllü Ödül Töreni'ni okulunda düzenledi. Öğrenciler bu yıl Necla Uygur'u seçtiler. Nejat Usta'nın uzun süren hastalığı ve ölümü sırasında tiyatroya ara veren Necla Uygur, bu sezon, Marko Paşa oyunu ile, oğulları Süheyl ve Behzat'la sahneye çıkmış ve müthiş oynamıştı. Yazmıştım.
Nejat Usta hemşerimdi. Kilisli. Uygurlar adına çok mutlu oldum.
Dümbüllü deyince.. İçimde ukdedir. Elim değip yazamamıştım.
Şehir Tiyatroları'nın başına son yıllarda gelmiş en ünlü, en güçlü sanat yönetmeniyken, kendisiyle saatler boyu konuşmama rağmen, arkadaşları uğruna kalıp savaşa devam etmesi gerekirken, bırakıp kaçan Erhan Yazıcıoğlu fol yok yumurta yokken "İsmail Dümbüllü iyi insan değildi" diye ortaya çıkıp, kendisinden bahsettirme yolu aramış olmalı ki, neler demedi ki?..
"Onun zamanında daha büyük pek çok sanatçı vardı. Aslında Dümbüllü, kavuğu elden ele vasiyet olarak dolaştırılacak kadar iyi bir insan değildi. Ramazan boyunca İsmail Dümbüllü ile 'Fesli Jön'ü oynamak için anlaşma yaptık. 17 yaşındaydım. 'Ben oynayacağım, ne dersem 'evet efendim' diyeceksin' dedi. Bir hafta sonra seyirci azaldı ve gülmemeye başladı. Ben de onun sahnede söylediği esprilere karşılık verdim. İlk defa tuluat yaptım, seyirci güldü. Dümbüllü çok sinirlendi. Beni tekme tokat, küfürle sahneden kovdu.."
Erhan, Orta Oyunu ve Tuluat tiyatrosunu benden iyi bilir. Orada bir "Kavuklu" vardır. Tüm esprileri yapar. Bir de "Pişekar.." Pas atar. Zamanın en büyük komiği Dümbüllü Kavuklu olarak sahnede.. 17 yaşında isimsiz rol çalmaya çalışıyor. Palavraya bakar mısınız?. Seyirci Dümbüllü'ye değil, bu ufaklığın yaptığı tuluata gülüyormuş.
Ben Dümbüllü'yü sahnede çok izledim. Ne büyük sanatçı olduğunu çok iyi bilirim Erhan.. Sağlığında ağzını açamadın. Şimdi cevap veremez ya, ötüyorsun.. Ayıp!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA