Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Köçek!..

Efendim bilmem nere belediye başkanı düğünlerde köçek oynamasını yasaklamış. Efendim yöre kültüründe köçek yokmuş. Davul zurna yetermiş. Bundan böyle köçek görür ve duyarsa, düğün sahibine de, düğün yeri patronuna da ceza uygulayacakmış..
Vay anasını sayın seyirciler..
Düğünümde nasıl eğleneceğime de Belediye Başkanı karar verecek öyle mi?.
Belediyenin zaten gürültü ve temizlik kuralları var.. Bir de umumi ahlak kuralları var. Yetmiyor.. Hazretin geleneğini de araştıracağız..
Yahu benim tüm çocukluğum ve gençliğim köçek izlemekle geçti.. Kilis'ten Çaldıran, Van, Bandırma'ya.. Babam askerdi.. Hemen her köy düğününde.. Alay günleri olurdu. Hatta askeriye eğlencelerinde bile köçek seyrettim ben.. Nerden çıktı "Gelenek yok" lafı?.
Köçek Osmanlı'dan kalma üstelik.. Kadının sahneye çıkması bile yasak, nerde kaldı göbek atacak?. O yüzden icat edildi dansöz kılığında erkeklerin dans etmesi.. Köy köy dolaşıp düğünlerde bulan bir meslek oluştu.,
Her belediye başkanı kendi keyfine göre bir şey yasaklayacaksa, yandık!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA