Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

“Bu Türkiye’ye de yenilirsen Karadağ!..”

İngiltere maçından sonra, bizim söylediğimizi, sanırım bu defa Karadağlılar tekrar ediyorlardır..
"Bu Türkiye'ye de yenilirsek, kimi yeneriz, biz!.."
Hayatımda gördüğüm en kötü İngiltere'ydi geçen hafta.. Hayatımda gördüğüm en kötü Türkiye'ydi, bu hafta..
Takım ne oynadı, onu bile anlamadım, inanın..
Fatih Hocamın bir inadı var.. İlle Mehmet Topal'ı da, Ozan'ı da birlikte oynatacak..
Yahu ikisi de ön libero.. Fenerbahçe bile oynatmadı ikisini birden sezon boyu..
Bu inat yüzünden kötü bir stoper ve vasat bir ön libero ile, yani eksik oynuyoruz. Topal'ın hücum gücünden de duran toplar dışında mahrum kalıyoruz..
Karadağ, iyi bir savunma disiplini ile top kapıp, bizde hiç olmayan (Düşünülmediği için herhalde) "Hızlı Hücum"a çıkıyor ve her defasında da gafil avlıyordu. Kaç gollük atak yaptılar.. Atamadılar..
Atamayınca da, hani o bizim kahrolası "Yenemiyorsan, yenilme" fikrimiz var ya, ona kapılıp, geride kapandılar. Ancak o zaman oyunda üstünlük kurabildik. Biz bastırdık diye değil, onlar çekildiği için, mecburen..
Kalede Volkan Babacan gene büyük işler yaptı. (Rakip dünya 93'üncüsü Karadağ, unutmayın. Bizim sıramız 13..)
Sağda, herhalde Sabri'yi çağırmadığına pişman olmuştur Fatih Hocam.. Fener medyasının "Seneye de kalsın" diye gaz verdiği futbol özürlü Riekerink anlamadı, onun hem hücumda, hem savunmada nasıl bir güç olduğunu.. Fatih Hocam da ona kandı herhalde.. Yoksa Gökhan'ın tek yedeği Sabri olurdu, bu ülkede.. Gördük.. Şener değil.. Solda Caner rakipsiz..
Ahmet Çalık iyi bir stoper yedeği.. Bu yerin gerçek sahipleri Semih ve Hakan Balta.. Serdar Aziz sakat olduğu için.. Ama asla Mehmet Topal değil..
Orta sahada Hakan Çalhanoğlu, duran toplarda harika.. Ama sadece onun için sahada tutma lüksümüz yok, Fransa'da.. Oyuna daha katkıda bulunmalı, geriye daha koşmalı.. Hele Fener maçındaki "Olumlu" futbolu ile Selçuk rakipsiz orta sahada.. Ön libero Mehmet Topal, artık kesin. Ozan'da ısrar çifte kayıp yaratıyor. Ozan Karadağ maçının en kötüsüydü. Adeta rakipten oynadı.
İleri kanatlar.. Biri Arda tartışmasız. Öteki.. Volkan'dı pazara kadar.. Ama Karadağ önünde Volkan döküldü, Emre Mor harikalar yarattı.. Tabii Fransa'da rakipler Karadağ değil.. Tecrübe öne çıkacak.. Emre'yi kazanalım derken, kaybetmek de var. Fatih Hocam şu anda bunun hesabını yapıyordur zaten..
Ortada önce Burak.. Çift forvetle, Cenk Tosun.. Ama Burak, Çin'de Galatasaray'ın baştaki Burak'ına dönmüş.. Eski hatalar aynen tekrar.. İkili mücadelede gereksiz faul yapmak ve ofsayta düşmek.. Bu haftaki Slovenya maçında 90 dakika oynamalı..
Milli maçta benim notlarım..
Volkan Babacan (8)- Şener (4), Ahmet (5), Mehmet Topal (6), Caner(7)- Hakan Çalhanoğlu (4), Ozan (3)- Volkan (3), Oğuzhan (5), Arda (9)- Cenk (6).
İkinci yarıda girenler..
Emre Mor (9), Nuri Şahin (6), Burak (6), Yunus (5), İsmail Köybaşı (6), Alper (4).

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA