Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bayram yollarında, CD’ler..

Bayram'da yollar çoktur.. Gidişler, dönüşler.. Gittiği yerdeki gidilecek görülecek yerler.. Hele bu bayram.. Osman Gazi Köprüsü de açıldı ya.. Üstelik bedava ya.. Sırf bu köprüden geçmek için yollara on binler düşer..
İşte size uzun yollarda dinlemek için üç albüm..
Biri Erol Evgin'in "Altın Düetler"i.. Harika bir iş yapmış Erol.. Hit şarkılarını "Best of Erol" yerine, bu ülkenin en önde gelen kadın yorumcuları ile yeniden ele alıp, düet söylemiş.
Mesela "Ben imkansız aşklar için yaratılmışım" Sezen Aksu'yla.. "Bir de bana sor" Nükhet Duru ile.. Bana sorarsanız bu düet Nükhet'i geri getiriyor. Albümün en iyisi. "İşte Öyle Bir Şey", Emel Sayın'la.. "Söyle Canım", Aşkın Nur Yengi ile.. Benim hep gözlerimi nemlendiren "Hep Böyle Kal", muhteşem bir Zuhal Olcay ile..
Bu CD, aslında aracınızdan hiç eksik olmamalı..
İkincisi..
Bu adı duyanınız çok azdır. Çünkü New York'ta yaşıyor.. Benimle adaş.. Simavi Uluç.. Yıllar yılı Hürriyet New York temsilciliği yapan ağabeyim Doğan Uluç'un (Akrabalık yok. İsim benzerliği) orda doğup büyümüş oğlu.. Adını da Erol Simavi'den almış tabii.
Simavi, bizi "Aranjman" günlerine geri döndürüyor. Dünyaca ünlü şarkılar Türkçe sözlerle.. En tepede İki Yabancı var.. Fecri Ebcioğlu'nun sözleriyle, "Strangers in the night" yani.. İlk altı şarkı Türkçe.. Simavi'nin hafif aksanlı Türkçesi ayrı hoşluk katıyor. Sonra yedi şarkı var, beşi, Türkçelerin orijinali.. Önce aslını, sonra aranjmanını dinlemek de ayrı bir keyif..
Üçüncüsü.. Aslında çok daha evvel yazmam gereken, üç aydır arabamda dönen Fuat Güner Albümü, "Dinleyene Aşk Olsun!.."
Bestelerin nerdeyse tamamı Fuat'ın.. Sözlerin biri Aysel Gürel'in.. "Beni hasrete alıştır.."
Şarkılar arasında inanın seçim yapamadım.. Hepsi nasıl bir lezzet, nasıl bir keyif.. Hüzünlü olanlarda hele bir tat var ki..
Bu albümü hala almadıysanız yazık.. Alanlar bu fikrime katılacaktır, iyi de bir bayram hediyesi.. Kalıcı plak çünkü.. 40 yıl sonra gene dinlenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA