Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Joan Baez denen..

Gerisini söyleyeyim mi?.
Joan Baez denen sahtekar şarkıcı Türkiye Konserini iptal etmiş.. Cehenneme kadar yolu var.. Olaylar olmasa ve gelseydi, "Sakın konserine gitmeyin" diye yazacaktım. İyi oldu gelmediği.. Bizi bir daha aldatacaktı çünkü..
Yıllar önce Açık Hava Tiyatrosu'na geldiğinde nasıl heves ve heyecanla koşmuştum, gençlik yıllarında tüm şarkılarını ezber bildiğim ve bet sesimle bağıra bağıra okuduğum Joan Baez'e..
İnsan haklarının bir numaralı savunucusu olarak ortaya çıkmış, zencilerin önüne atılıp, beyazlara meydan okumuştu..
"We shall overcome" diyerek.. Hepimiz aşık olmuştuk..
O gece Açık Havada iki saat süren konserinde hit olan, ezber bilinen tek şarkısını söylemedi, iyi mi?. Bir tane mırıldan yahu!.
Efendim telif hakları sorunu varmış da.. Çözememiş de.. Palavra.. Amerika'da artık esamisi okunmuyordu. Yeni albümünü tanıtmak ve satmak için bir turne düzenlemişti dünyada.. Her yerde o yeni, o kimsenin bilmediği şarkıları okuyor, "Telif, falan filan" diye de yutturup aklınca "Tanıtım" yapıyordu.
Türkiye'ye gelmeyiş sebebi korku falan değil.. Bana Avrupa'da "Sağlam bir ülke" söylesin görelim.. Kendi memleketi Amerika'nın hali meydanda..
"Gitmem bir işe yaramaz. Bu ortamda nasılsa plak mlak satamam" dedi, haspam.. Ondan iptal etti..
Vay dönek Joan Baez vay!..
Eski Joan Baez, Demokrasi uğrunda hem de nasıl muhteşem bir sınav veren halkımın yanında yer almak, destek olmak için, hatta üste para verip gelirdi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA