Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

103 Türk sporcumuzu nerde izleyeceksiniz?.

Rio Olimpiyat Oyunları cuma akşamı törenle açılacak. Oyunlara Türkiye hayli kalabalık bir kadro, 103 sporcu ile katılıyor. Katılmalı.. 2000 yılından beri her Olimpiyata talip olan bir ülkenin sembolik katılması olur mu?.
Daha güzeli.. Olimpiyatlara artık "Ben varım" diyeni almıyorlar.. Belli barajlar var.. Demek, atletizm, yüzme, jimnastik gibi en olimpik sporlar başta, uluslararası düzeyde 103 sporcuya sahibiz..
Tamam!..
Şimdi soruyorum..
"Bu 103 Türk sporcusunu Olimpiyatlarda hangi kanalda izleyeceksiniz?."
İçinizde cevap veren, verebilen var mı?. Tüm spor müdürleri, spor servisleri görevlileri, size soruyorum..
Biliyor musunuz, nerde?.
Bilmiyorsunuz.. Çünkü yok..
Türkiye'de hiçbir kanal, TRT dahil, Rio Oyunlarının yayınını almadı. Ve de Türkiye'de hiçbir spor müdürü, "Yahu bu oyunlar nerde yayınlanıyor" diye merak etmedi.. Sormadı.. Araştırmadı.. Yazmadı.
Yazıklar olsun!.
Sen de iftihar et, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener dostum?. Senin umurunda olmazsa, kime kızma hakkım olur ki?.

***
Bugün salı.. Açılış, cuma.. Parmak hesabı yapın.. Çarşamba, perşembe, cuma.. Üç gün kaldı topu topu.. Bundan sonra diyelim bir kararname ile TRT'nin, yani bu ülke halkından aldığı vergilerle, halkın haber alma hakkına ve onun kültürel gelişmesine hizmet etmek için kurulan TRT'nin oyunları yayınlamasına karar verildi. Mümkün değil.. Artık oraya gidecekleri akredite edemezler. Ettiler.. TV tribünlerinde naklen yayın yeri bulamazlar. Tüm yayın işlerinin organize edildiği Uluslararası Televizyon Merkezi, IBC'de oda değil, masa bulamazlar. Olimpiyat Köyüne giremezler. Statların içini geçin, girişinde kamera kurup, röportaj yapamazlar..
Ya ne yaparlar?.
Eurosport'un yaptığını.. Yayın Rio'dan gelir, onlar Ankara'da ekran başına oturur, biz ne görüyorsak ona bakar ve gördüğümüzü anlatırlar..
***
Bu rezaletten haberi olmayan, umursamayan bir spor medyası olabilir mi?.
Ama bizde var..
Beşiktaş'ın köy sahasında, mahalle takımı ile oynadığı maçı kimin yayınlayacağını merak eder, yazarlar da, "Yahu manşete çektik bugün..103 sporcu gidiyor, ama yayın nerde" demek akıllarına gelmez..
Kim takar Olimpiyatı?.
Peki ben niye 2000'e talip olduğumuz 1980'li yıllardan beri "Bu ülkeye Olimpiyat vermezler" diyorum?.
***
Efendim, IOC (Yani Uluslararası Olimpiyat Komitesi) 2014 Kış ve 2016 Yaz oyunlarını beraber ihaleye çıkarmış. Bizden Fox TV almış, ikisini de, 18 milyon dolara. Sonra içeriye pazarlamış. TRT, Sochi'yi almış, Rio'yu almamış, iyi mi?. Çeşitli spor yayınları olan iş adamı Sadettin Saran "Ben pazarlarım" diye talip olmuş. O da pazarlayamamış.. Şimdi mal kalmış elde..
Durum bu, öğrenebildiğim kadarıyla..
Gerisini ve cumaya kadar neler olacağını, Türk halkının Türk sporcularını izleyip izleyemeyeceğini de bizahmet spor servisleri takip etsinler artık!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA