Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mikonos niye Mikonos!..

Bodrum kan ağlıyormuş.. Alaçatı, Çeşme kan ağlıyormuş.. Bu üçü önemli?. Niye?. Çünkü buralar "Her şey dahil" diye turisti hava alanından alıp, hava alanına bırakan, kapı dışarıyı göstermeyen yöreler değil.. Buralara, ucuza deniz ve güneşe tav olup tatil bağlayan, hesaplı turistler gelmez..
Bodrum, Çeşme, Alaçatı gündüzden çok geceyi düşünen, eğlenceye bakan paralı turistlerin yerleridir.
Şimdi soruyorum, tatilde eğlence arayanların hepsine soruyorum..
"Alaçatı, Çeşme ve Bodrum'a gitmek için bir sebebiniz var mı?."
Hafta sonu gazetelerde okudum.. Mikonos'ta bir kulüp Gypsy King'i getirmiş. Yanına da Yunanistan'ın en ünlü bir solistini koymuş..
Ön masalarda bir sandalyeye 1000 (bin) euro ödeyenler olmuş.. Yani 3500 lira.. Ve de Türkiye dahil dünyanın dört bir yanından doluşmuş millet, Mikonos'a.. Günler evvelden rezervasyon bitmiş..
1000 euroyu geçtim.. Bana 100 (yüz) euro edecek bir program söylesenize Bodrum, Alaçatı ve Çeşme'de.. Yazın başından beri.. Yıllardan beri..
Bunca otel, bunca tatil köyü, bunca mekan, bunca iş adamı var.. Bir Belediye Başkanı çıksa, bunları bir araya getirse ve yeni, antik tiyatrolarda, büyük mekanlarda böyle dünya çapında vedetleri parayı verip getirse, mesela "Gypsy King ile Tarkan" söylese, Alaçatı, Bodrum, Çeşme dolmaz mı?.
Cebinden beş kuruş çıkarmayacaksın, canlı müziğe on para bile vermeyeceksin.. Sonra "Niye boş" diye ağlayacaksın..
Yahu seneler önce Bodrum'da marina içinde adını bile unuttuğum bir havuz başı kulübü vardı, Aşkın Arsunan ve dünya çapındaki ekibi.. O mekan dolar, bir giden bir daha gitmeyi planlardı.. En az 40 kişi ben götürdüm..
O Aşkın ve ekibi paylaşılmaz değil mi?.
Aşkın piyano çalıyor bu yaz.. Bodrum'daki evinde kendisine çalıyor...
Mikonos'un sırrı, Akdeniz'in eğlence merkezi olması.. Büyük paralar harcamaya cesaret ediyorlar ve çıkarıyorlar.
Bizde "Aman kuruş harcamayalım.. Millet geri zekalı nasılsa gelir" kafası var..
Kendi düşen ağlamaz..
Bodrum'da, Çeşme'de Belediye Başkanı olsaydı, bu durum olmazdı!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA