Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Umutlar son dakika çözümünde..

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yürütme Kurulu üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, dünkü "103 sporcu ile katıldığımız Rio Oyunları'nı yayınlayacak Türk kanalı yok" yazıma hemen bir açıklama yolladı.. Erdener E-mailinde "Beklenen yayın kalitesinde olmayacak ama bir son dakika çözümü umut ediyorum" diyor..
İşte Erdener'in e- maili..

***
Sevgili Ağabey,
Sizin de çok güzel belirttiğiniz gibi, ilk kez Türk halkı önemli bir Olimpiyatı TV'den izleyemeyecek, ya da bir son an gelişmesi ile "Şöyle böyle" izleme fırsatı bulacak.
Bu, daha ilk aşamasından itibaren takip ettiğim ve önceki IOC Başkanı Sayın Rogge ile görüşerek "Bunu lütfen yapmayalım, Fox bu yayını Türkiye'de yapamaz" dediğim bir konu.
Onun cevabı ise "Uğur, Fox 15 milyon dolar üzerinde bir para öneriyor, TRT ise 5 milyon. Sen benim yerimde olsan nasıl davranırdın" oldu, belki de haklı idi bilemiyorum.
Daha sonra defalarca IOC'de bu konunun sorumlusu olan Timo Lumme ile görüştüm. Fox Türkiye ve Londra'dan gelen Fox İnternational yetkilisi ile toplantılar yaptık. Sonuçsuz kaldı..
Nihayetinde Sayın Saadettin Saran yayın hakkını satın aldı, tabii ki çok daha düşük bir bedel ile. Benim anlamadığım konu, Fox nasıl bir ticari anlayış ile çalışıyor ki, hem yapamayacağı yayına ciddi bir bedel ödüyor, hem de o bedelin çok altında bir değere yayın hakkını devrediyor.
Konuyu Saadettin Bey ile de görüştük, kendisi Timo Lumme ile de konuştu, ben değişik platformlarda konuyu dile getirdim, ancak şu an itibarı ile yayının kaderi belirsiz. En enteresan olan, bu konuda medyamızda hiçbir haberin olmayışı.
Bana yine de bir son dakika çözümüm olacak gibi görünüyor.. Ancak, doğaldır ki, o son dakika çözümü hiçbir biçimde amaçlanan yayını içermeyecektir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA