Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Beyoğlu daha güzel olacak!..

"İyi haber haber değildir" lafı bizim değil.. Sloganı koyanlar gazeteyi icat edenler.. Bu yüzden "Felaket tellallığı" her zaman, her ülkede geçerlidir.
Birinci sayfalarda kötü haberler kolay manşet olur.. Gıdası "Felaket" olan köşe yazarları bol okunurlar..
Şimdi dillere dolanmış "Beyoğlu gidiyor!.."
Valla, ben bildim bileli Beyoğlu gider..
Açın gazete koleksiyonlarını.. 50 yıl geriden başlayın.. Periyodik "Beyoğlu gidiyor" kampanyaları okursunuz..
Bu defakinin sebebi belli.. Ancak gözü kör olan, zerre araştırma yapmadan yazanlar, ya da dedim ya, bile bile felaket tellallığı yapanlar, o sebebi görmüyor, görmezden geliyorlar..
Yahu Beyoğlu, yani Galatasaray Lisesi önünden Taksim'e İstiklal Caddesi, son yıllarda, her ama her türlü protesto gösterisinin yolu oldu.
Bayrağını kapan oraya geliyor. Onlar gelince de "Yollar yürümekle aşınmaz" diyen Süleyman Bey yok.. Hayda!.. Tomalar.. Biber gazları.. Beyoğlu nefes alınmaz hale geliyor..
Bunların ne günü belli, ne saati.. Yani Beyoğlu'na her giderken, ıslanmak, gazlanmak, hırpalanmak riskini göze almanız gerek.. Kaç kişi alır, kaç kişi cayar?.
Bir esnafı linç etmiştik hatırlayın, protestoculara saldırdı diye.. Yahu adamın canına tak etmiş, günlerce siftah yok.. Evde çoluk çocuk aç.. Koyun onun yerine kendinizi de delirmeyin bakalım?.
Şimdi buna bir şey daha eklendi.. 15 Temmuz ihaneti ve öncesi terör olayları en büyük baltayı turizme vurdu.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan diyor ki.. "Beyoğlu'nda 45 bin yatak kapasitesi var.. Bugün dolu yatak 9 bin.. Bakın sadece turist olarak İstiklal Caddesi'nden 36 bin kişiyi eksiltin de, düşünün nasıl boşalır cadde ve dükkanlar, mekanlar?.
Gittiniz mi Beyoğlu'na.. Tarlabaşı'nı, yeni Tarlabaşı'nı gezdiniz mi?. Tamamen bittiği zaman alacağı şeklin maketini gördünüz mü?.
Tarlabaşı'ndan sonra Beyoğlu'nun ele alınacağını ve nasıl çağdaşlaşacağını biliyor musunuz?. Zerre fikriniz var mı?.
Aklı ve parası olan şu sıralar Beyoğlu'nda bir yere sahip olmanın yollarını arar!.
Beyoğlu gitmiyor.. Geliyor çünkü.. Hem de ne geliş!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA