Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Geçen haftadan kısa notlar!.

"Hıncal Bey, bu masanın hali ne olacak" dedi Yasemin!. Baktım haklı.. Deste deste gazete kupürü.. Her gün hemen bütün gazeteleri okuyorum ya.. Bazen "Bu konuyu yazmalıyım, fikrimi söylemeliyim" diyorum.. O sayfayı ayırıp gazeteye getiriyorum.. Bir.. On.. Yüz.. Yığılıyor.. Ama güncel konu o kadar çok ki, dönüp o her gün artan yığına bakamıyorum. Yasemin dürtünce bir çare buldum kafamdan..
O ayırdığım konuları "Kısa notlar" halinde derleyeceğim..
Önem, tarih sırası yok.. Masadan elime geldiği sırayla. İşte bu ilki.. Bakalım nasıl bulacaksınız?.

***
Sevgili Turgay Ciner, benim bir kere patronum olan, hep patronum kalır.. Yani Sevgili Patron, Fatih Altaylı Genel Yayın Müdürlüğü'nü bıraktığından beri gazeten HaberTurk'u daha az okur oldum. O senin işin, karışmam.. Ama bir şey var. Giderek okumak istesem de okuyamıyorum. Gazeteci değil, ressam olanlara emanet edilen sayfa tasarımları, artık okura değil, kişisel mastürbasyonlara alet oluyor.. Karşıdan bakıp "Ne sayfa ama.." demek için, okunması mümkün olmayan tasarımlar yapıyorlar. Kaç defa yazdım. Ama gazeteleri, patronları ve Genel Yayın Müdürleri de okumuyor kendi gazetelerini ki, aldıran yok.
Sevgili Patron, şimdi 16 Ekim Salı günkü 24'üncü sayfada "Dertler Derya Olmuş" başlıklı bir inceleme yazısı var. Aç o yazıyı.. Eğer başından sonuna okuyabilirsen, gelir hem senden hem de o sayfayı çizenden özür dilerim.. O yazıyı hem de ne uğraşla hazırlayan Ahmet Selim Kul kardeşime haksızlık değil mi bu, hadi biz okurları boş geçiyor, sayfa çizerin?.
***
Antalya Film Festivali görkemli bir törenle açılmış. Kimsenin izlemediği, kimsenin bilmediği filmlerin yarıştığı bu festival beni zerre ilgilendirmiyor.
Kimseyi de ilgilendirmiyor zaten.. Şehir sokaklarında "Yıldızlar Geçidi" yapılmış açılış günü.. Haberlere, resimlere baktım.. Türkiye'den ilaç için, bir, tek bir "Yıldız" yok.. Bırak ödül beklemeyi, filmini bile göstermeyen festivale niye gitsin yıldız?. Altın Portakal, sırf bu festival için çekilmiş, gişesiz filmlerden kurtarılıp, Oscar benzeri popüler bir yarışma yapılmadıkça adımımı atmam.. Yıldızlarımız da atmaz..
***
"Açılış görkemli olmuş" dedim. Gazete resimlerine bakıyorum. Yabancı yıldızlar var bir defa.. Bizim konuklar da, nihayet sinema sanatına saygılarını gösterip, kıyafetlerine özenmişler..
Bir kişi hariç.. Yusuf Ömer Sınav diye adını ilk defa duyduğum delikanlı, mesela George Hamilton gibi bir sinema devinin smokinle geldiği açılış gecesine, siyah kısa kollu bir tişörtle katılmış.
Vay be, sen ne büyük adammışsın Ömer Efendi?. Sinemadan da büyüksün, George Hamilton'dan da.. Havan batsın!.
Ama kabahat sende değil. Davetiyelere "Kıyafet Mecburi" diye yazdıkları halde, seni herkesin içinde "Bu kılıkta giremezsiniz" diye çevirmeyen ve rezil etmeyenlerde..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA